News Flash:

Proiect de prevenire a consumului de alcool in randul adolescentilor

29 Octombrie 2013
1671 Vizualizari | 0 Comentarii

Un proiect ce are ca scop prevenirea consumului de alcool în randul adolescenţilor din Sălaj va fi implementat în mai multe unităţi şcolare din judeţ. Proiectul a pornit de la un studiu realizat de Centrul de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) potrivit căruia jumătate dintre tinerii intervievaţi au ajuns cel puţin odată în stare de beţie.

Proiectul se va derula pană în data de 5 noiembrie, elevi de la mai multe unităţi şcolare din întreg judeţul urmand a fi preveniţi privind riscurile consumului de alcool.

'Astăzi adolescenţii sunt din ce în ce mai expuşi consumului de alcool, tutun si droguri şi de aceea au nevoie de informaţii corecte despre aceste substanţe pentru formarea unor atitudini adecvate faţa de consumul lor. Ei se află într-o permanentă căutare de modele, pe care le pot găsi în părinţi, profesori, prieteni etc. Din păcate, modelele pot fi uneori negative şi adolescenţii adoptă cu uşurinţă comportamente de risc precum consumul de alcool, tutun sau alte droguri', a declarat luni, pentru AGERPRES, Valer Merce, coordonatorul CPECA Sălaj

Potrivit sursei citate, un studiu local realizat de CPECA Sălaj indică faptul că aproape jumătate dintre adolescenţii intervievaţi , respectiv 48,3% au ajuns cel puţin odată în viaţă în stare de beţie şi 31,3% dintre aceştia au ajuns în aceeaşi stare în ultimul an.

In acest context, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJTS) Sălaj în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, Centrul Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, Direcţia de Sănătate Publică şi CPECA Sălaj au iniţiat proiectul 'Pot fi cool fără alcool!', avand ca obiectiv principal prevenirea consumului de alcool în randul adolescenţilor din grupa de varsta 15-18 ani din Sălaj.

Printre obiectivele proiectului se numără: cunoaşterea riscurilor asociate consumului de alcool; cunoaşterea şi identificarea modului în care presiunea grupului influenţează comportamentul; dezvoltarea abilităţilor asertive de refuz; facilitarea dialogului părinţi-copil-profesori cu privire la beneficiile unui stil de viaţă sănătos fără alcool.


facilitarea dialogului alcool
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1293 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005610 (s)