News Flash:

8 alimente care “ard” grasimile vazand cu ochii

13 Iunie 2017
1043 Vizualizari | 0 Comentarii
seminte in
8 alimente care “ard” grasimile vazand cu ochii
Atunci cand incercati sa pierdeti in greutate trebuie sa gasiti un echilibru intre consumul de calorii si aportul de alimente. Atunci cand mancati prea mult, cu siguranta nu veti slabi, dar acest lucru nu se va intampla nici atunci cand va veti infometa sau veti manca prea putin, intrucat metabolismul dumneavoastra se va incetini. Si odata cu incetinirea metabolismului, revenirea la ritmul initial de ardere a caloriilor poate fi dificila, daca nu imposibila.
Din fericire, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a mentine rata metabolica de ardere a grasimilor la un nivel optim, astfel incat sa ardeti calorii intr-un ritm accelerat.
Desi nu exista o solutie perfecta care sa contribuie la cresterea ratei metabolismului bazal – ritmul de ardere a caloriilor (prin cresterea masei musculare a organismului), alimentele pe care le consumati pot ajuta la accelerearea procesului de ardere a grasimilor.
Iata prezentate mai jos, cateva dintre aceste alimente care ajuta la arderea grasimilor, datorita proprietatilor antioxidante, dar si gratie calitatii lor de a stimula functia anumitor hormoni din organism.

Semintele de chia – semintele de chia contin flavonoizi si polifenoli. Aceste seminte contin de trei ori mai multi antioxidanti decat coacazele si contin, de asemenea, si o cantitate mare de acizi grasi Omega-3. Semintele de chia isi maresc volumul odata ce ajung in tractul digestiv, mentinand senzatia de satietate ore intregi.
2. Semintele de in – cea mai bogata sursa de acizi alfa-linoleici (n.r. acizi grasi Omega-3 de origine vegetala), semintele de in nu numai ca accelereaza metabolismul, insa mentin senzatia de satietate si reduc apetitul. Totodata, acestea reduc inflamatia, aceasta fiind una dintre cauzele pentru care organismul stocheaza kilograme in plus.
3. Semintele de dovleac – aceste seminte regleaza glucoza, dar echilibreaza organismul si din punct de vedere hormonal, ceea ce inseamna ca iti va fi mai usor sa slabesti atunci cand consumi in mod regulat seminte de dovleac. De asemenea, fiind o sursa generoasa de magneziu si zinc, echilibreaza si proteinele si carbohidratii din organism.
4. Avocado – avocado este unul dintre cele mai eficiente alimente atunci cand vone vorba despre topirea grasimilor si accelerarea metabolismului. Fiind o sursa bogata de potasiu, avocado ajuta si la eliminarea apei in exces din organism, precum si la diminuarea celulitei.
5. Ghimbirul – condiment cu proprietati antiinflamatoare, dar si cu un efect de incalzire asupra organismului, ghimbirul are proprietati termogenice care stimuleaza metabolismul. Totodata, acesta functioneaza si precum un inhibitor al apetitului.
6. Otetul de mere – otetul de mere nepasteurizat este bogat in acid acetic, in vitamina B, potasiu, enzime si probiotice. Asadar, acesta stabilizeaza nivelul de zahar din sange, reduce insulina si sporeste senzatia de satietate dupa mese. Drept urmare, contribuie la “arderea” grasimilor.
7. Scortisoara. Studiile sugereaza ca scortisoara poate avea un efect de stabilizare a nivelului de zahar din sange. Acest lucru ar putea reduce pofta de mancare, mai ales in cazul persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. Indiferent de rezultatele studiilor in acest sens, scortisoara ofera multiple beneficii pentru sanatate, are un gust aparte si poate fi consumata in cafele, iaurt, ceai sau deserturi.
8. Broccoliul – glucorafaninul, substanta care se regaseste din belsug in broccoli, are un efect protector impotriva substantelor poluante, care cauzeaza crestere in greutate.
Surse: www.sfatulmedicului.ro
doc.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1191 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004994 (s)