News Flash:

Primarul Robu se da de partea revolutionarilor: Acestia vor primi titluri de "Cetatean de onoare" in 2014

18 Decembrie 2013
1237 Vizualizari | 0 Comentarii

După a stârnit nemulţumirea unora, aducând la acelaşi eveniment şi revoluţionari şi reprezentanţi ai armatei, primarul Nicolae Robu se declară de partea luptărilor în Revoluţia din 1989 de la Timişoara.

Edilul susţine că în 2014, la 25 de ani de la Revoluţie, vor fi decernate mai multe titluri de cetăţeni de onoare. Fiecare asociaţie de revoluţionari va putea face propuneri în acest sens.

La anul, la 25 de ani de la Revoluţie, vom acorda titlul de cetăţean de onoare pentru un număr de revoluţionari pe care îl vom conveni. În orice caz, cel puţin unul pentru fiecare dintre asociaţiile de revoluţionari. Cine să fie persoanele care să primească acest titlu urmează să stabilească asociaţiile de revoluţionari. Fiecare asociaţie trebuie să se pronunţe în privinţa membrilor săi. Cred că aşa este corect, aşa ar fi cel mai potrivit să procedăm”, a declarat Robu.

Robu vrea să lupte pentru drepturile revoluţionarilor

În Timişoara sunt aproape 300 de revoluţionari cu acte, în condiţiile în care alte localităţi, în care protestele din decembrie 1989 au fost mult mai slabe, au înregistraţi mult mai mulţi. Nicolae Robu crede că se impune o analiză mai atentă pentru desemnarea adevăraţilor revoluţionari şi are o propunere concretă pentru ca timişorenii care au luptat pentru libertate să nu sufere din cauza neregulilor din alte părţi ale ţării.

În ceea ce priveşte drepturile de care ei s-au bucurat pânâ acum şi care au fost suspendate, eu cred că s-ar putea ieşi din acest blocaj şi sigur că personal voi face propuneri în acest sens. Pe de o parte, făcând o etapizare, ţinând seama de etapa în care diverse persoane s-au implicat în revoluţie şi stabilindu-le statutul în acord cu asta. Pe de altă parte, cred că trebuie să se asigure plata acestor drepturi pe localităţi. Atunci când într-o localitate lucrurile s-au clarificat, se vede că s-a ajuns la un număr de revoluţionari care se încadrează în limitele plauzibilităţii şi al bunului simţ şi când există dovezi clare că acele persoane chiar au merite de revoluţionari, atunci trebuie să li se confere şi drepturile. Nu cred că trebuie să aştepte revoluţionarii din Timişoara să se clarifice situaţia în comuna X de nu ştiu unde, unde, culmea, apar 1000 de revoluţionari. Nici nu ştim ce revoluţie a fost acolo şi constatăm că sunt de 4-5 ori mai mulţi revoluţionari decât în Timişoara. Nu e în regulă aşa ceva şi nu e în regulă să ţinem blocaj în toată ţara pentru că în unele locuri nu au fost în stare să-şi clarifice situaţia cei de acolo”, a mai declarat primarul Timişoarei, care este şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional.


nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1557 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009717 (s)