News Flash:

EROII REVOLUTIEI, comemorati la Timisoara

18 Decembrie 2013
1276 Vizualizari | 0 Comentarii

Cu prilejul începutului aniversării a 24 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, luni, 16 decembrie, în Piaţa Victoriei din Timişoara, de la ora 20.00, zeci de revoluţionari şi urmaşi ai eroilor-martiri au aprins candele.

Evenimentul a fost organizat de ALTAR, dar au fost prezenţi şi Titu Bojin, preşedintele Consiului Judeţean Timiş, alături primarul Nicolae Robu şi viceprimarul Dan Diaconu. În semn de respect pentru martirii revoluţiei, ei au ţinut să aprindă câte o candelă, în centrul oraşului.

„La 24 de ani de la Revoluție, am aprins o candelă în semn de omagiu pentru cei ce nu mai sunt, pentru cei ce și-au pierdut viața pentru libertate”, a spus edilul-șef al Timişoarei.

Urmaşii victimelor s-au recules şi au spus rugăciuni în memoria taţilor, fraţilor sau surorilor căzuţi eroic în evenimentele ce au avut loc în urmă cu aproape un sfert de secol, în capitala Banatului.

De asemenea, de la ora 18.00, la Opera Timişoara a avut loc spectacolul aniversar „Naşterea Mântuitorului şi renaşterea României în Decembrie 1989”. La eveniment a participat un public larg, alături de autorităţile locale şi de reprezentanţi ai asociaţiilor de revoluţionari din Timişoara şi din Banat.

În plus, cei interesaţi pot vizita expoziţia de tehnică mixtă în foaierul Operei Române, realizată de tinerii artişti plastici timişoreni, dar şi expoziţia de fotografie documentară şi proiecţie de film documentar „Remember decembrie 1989”. Ziuadevest.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006531 (s)