News Flash:

Primarul Robu, Codul Rutier si sensul giratoriu din Piata Balcescu. Si nu e fabula!

9 Octombrie 2013
1445 Vizualizari | 0 Comentarii

Se circula de ceva vreme in intersectia din Piata Balcescu, unde Primaria Timisoara a investit peste 1,1 milioane de lei pentru reamenajare. Soferii care intra insa in sensul amenajat de muncitorii contractati de primarie au parte de o surpriza: sensul giratoriu anuntat de Nicolae Robu nu este tocmai un sens giratoriu in adevaratul sens al cuvantului.

Cei care vin de pe Porumbescu si vor sa intoarca, adica nu merg spre Catedrala si isi continua traseul in sens, sunt nevoiti sa cedeze trecerea celor care intra in sens de pe Mihai Viteazul. Ceea ce inseamna ca nu vorbim tocmai de un adevarat sens giratoriu, asa cum este definit chiar de Codul Rutier.

Codul Rutier spune ca “in intersectiile cu sens giratoriu, semnalizate ca atare, vehiculele care circula in interiorul acestora au prioritate fata de cele care urmeaza sa patrunda in intersectie”.

Primarul Timisoarei da de pamant cu Codul Rutier

Primarul Nicolae Robu nu este de acord si are o definitie proprie pentru sensul giratoriu. Intrebat daca cei care sunt in sens trebuie sa cedeze trecerea celor ce vin dinspre Mihai Viteazu, edilul a raspuns ca ‘da, fiind vorba de o banda secundara’.

“Pe inelul interior, pe pista interioara, da, pentru ca este o pista secundara. Sigur ca da, se da prioritate fluxurilor principale. Unde se face giratie, este sens giratoriu, care are doua benzi care functioneaza dupa principiul sensurilor giratorii si o a treia banda, asta este o a treia banda despre care vorbim, care este creata pentru un flux secundar de trafic. Foarte putine masini urmeaza acel flux. Deci pentru cele 2 benzi este sens giratoriu si din punct de vedere al regulilor de circulatie, pe a treia banda se poate face giratie, dar cu un semn de cedeaza trecerea”, a explicat Nicolae Robu.

Va reamintim ca in intersectia din Balcescu s-au investit 1.114.959 lei. Conform proiectului, au fost amenajate 41 de locuri de parcare, noi statii pentru taximetre pe strada Ciprian Porumbescu si statii noi pentru RATT. De asemenea, in zona au fost taiati toti copacii, fapt ce a iscat un mic razboi intre peisagistii timisoreni si primarul Nicolae Robu. In mijlocul sensului ar urma sa fie amplasata Coloana Fidelitatii, monument care se afla momentan in Cimitirul Eroilor. Nu s-a luat insa aceasta decizie, primarul Timisoarei anuntand ca ar avea nevoie de o fotografie trucata in Photoshop pentru a vedea daca statuia se potriveste “estetic” in intersectie.

 


piata balcescu mihai viteazul codul rutier nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005242 (s)