News Flash:

Zeci de camere video supravegheaza locurile publice in Arad

9 Octombrie 2013
1493 Vizualizari | 0 Comentarii

Numarul camerelor video care supravegheaza în prezent municipiul Arad, transmitand 'în direct' imagini de pe strazile orasului va fi marit, iar înregistrarile vor fi puse la dispozitia politistilor.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca a fost finalizat proiectul transfrontalier prin care în Arad au fost montate 30 de camere video, în perioada urmatoare, în municipiul resedinta de judet urmand sa fie montate alte 40 de camere video.

'Marcam finalizarea proiectului finantat din fonduri europene prin programul transfrontalier în cadrul caruia în oras au fost montate 30 de camere video si 30 de acces-point-uri pentru acces gratuit la internet. Pe de alta parte, anuntam demararea unui nou proiect, prin care Primaria va finanta montarea altor 40 de camere video în diferite locatii din oras, cu scopul de a creste siguranta cetatenilor', a spus Gheorghe Falca.

Potrivit sursei citate, camerele video sunt montate în zone centrale, precum si în alte zone publice, cu obiective turistice.

Imaginile transmise de camerele video pot fi urmarite pe site-ul www.aradhotspots.ro/video. Site-ul este optimizat pentru Internet Explorer, iar pentru a accesa o camera video, utilizatorul trebuie sa tasteze 'live', atat la user, cat si la parola.

Imaginile surprinse de camerele video montate în oras vor fi transmise atat Politiei Nationale, cat si Politiei Locale.

'Imaginile transmise de camerele video vor fi stocate timp de 6 luni, astfel încat vom putea sa le punem la dispozitia celor de la Politia Nationala si de la Politia Locala, în cazul în care vom fi solicitati. Vom semna un protocol de colaborare cu Politia, pentru a face o evaluare a sigurantei cetatenilor din oras, pe baza imaginilor transmise de camerele video', a adaugat primarul Gheorghe Falca.

Proiectul prin care au fost amenajate statiile 'hot spots' si au fost instalate camerele video a fost finantat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontaliera Ungaria - Romania 2007-2013, derulat de municipalitatea din Arad, în parteneriat cu cea din Oroszháza (Ungaria).

Pentru acest proiect, care are ca scop promovarea turistica a orasului, Primaria municipiului Arad a obtinut o finantare europeana de 218.000 de euro, la care s-a adaugat o contributie de la bugetul local de aproape 4.500 de euro. AG


municipiul arad
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1121 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004814 (s)