News Flash:

Un pas catre rezolvarea situatiei tensionate din PNTCD Timis

8 Octombrie 2013
1518 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru rezolvarea situatiei tensionate, Bogdan Herzog (care a fost ales consilier local pe listele Uniunii pentru Timis pe baza unui protocol semnat de Liga Banateana cu PNTCD si cu Forumul German, Bogdan Herzog fiind membru al ambelor organizatii) a propus organizarea unei intalniri de lucru a UpT, la care sa participe liderii formatiunilor componente si dl Gheorghe Ciuhandu, in calitate de garant moral al Uniunii.

Tensiunile continua in PNTCD Timis, dupa ce presedintele gruparii Pavelescu din organizatie, Valentin Moldovan, a amenintat cu posibilitatea retragerii sprijinului politic al consilierilor locali Flavius Boncea si Bogdan Herzog.

Nemultumirile lui Valentin Moldovan vin, dupa propriile declaratii, din faptul ca cei doi nu au prezentat un raport de activitate, asa cum a facut colegul lor, Adrian Orza, si ca nu fac opozitie in Consiliul Local. Culmea, aceste declaratii ale liderului gruparii Pavelescu din Timis vin dupa ce Flavius Boncea si Bogdan Herzog si-au facut public raportul de activitate, acesta fiind si publicat in paginile editiei tiparite a publicatiei Vestul. Pentru rezolvarea situatiei tensionate, Bogdan Herzog (care a fost ales consilier local pe listele Uniunii pentru Timis pe baza unui protocol semnat de Liga Banateana cu PNTCD si cu Forumul German, Bogdan Herzog fiind membru al ambelor organizatii) a propus organizarea unei intalniri de lucru a UpT, la care sa participe liderii formatiunilor componente si dl Gheorghe Ciuhandu, in calitate de garant moral al Uniunii. Va prezentam, in continuare, scrisoarea transmisa de Bogdan Herzog lui Valentin Moldovan:

Stimate Domnule Moldovan,

Am luat act de scrisoarea primita de la Dvs in data de 1 octombrie 2013, prin care Dvs solicitati prezenta mea in data de 7 octombrie 2013 la sediul PNTCD pentru a susttne raportul de activitate in functia de consilier local, invocand totodata lipsa mea la sedinta din 30 septembrie, sedinta care ar fi avut aceeasi ordine de zi.

Fata de invitatia trimisa am de adus urmatoarele precizari:

* Candidatura mea pe lista Uninunii Pentru Timis ("UPT"), din care face parte si PNTCD, s-a facut in urma unui protocol incheiat cu PNTCD, prin care se puneau la dispozitia Ligii Banatene doua locuri de candidat pe listele UPT, unul la Consiliul Local pentru mine personal si unul pentru dl. Aurelian Scorobete-Troi la Consiliul Judetean

* Prin intelegerea avuta, atat PNTCD, cat si Liga Banateana se obligau ca, in afara aliantei electorale, sa se informeze reciproc cu privire la actiunile efectuate si initiativele avute atat pe plan local, cat si national

* Prin aceeasi intelegere, partile se obligau sa nu desfasoare acte care ar putea pune in pericol imaginea publica a celorlalti parteneri din UPT

Fata de cele de mai sus, consideram ca modul in care Dvs. v-ati comportat cu dl. Gheorghe Ciuhandu, fostul conducator al Organizatiei Judetene Timis a PNTCD, lider de talie nationala al partidului si primar timp de 16 ani al orasului Timisoara, a fost de natura sa afecteze in mod grav atat imaginea Ligii Banatene ca si partener in cadrul UPT, cat si imaginea mea ca si consilier local, fiind nevoiti sa explicam sustinatorilor nostri motivele unui astfel de tratament aplicat unui lider stimat al Uniunii noastre si al orasului in care traim.

Totodata, nu ati respectat nici prevederile intelegerii noastre electorale, neinformandu-ne pana in prezent asupra strategiei pe care PNTCD a decis sa o urmeze atat la alegerile parlamentare din 2012, cat si ulterior de-a lungul anului 2013. Ne este totodata neclara pozitia Dvs fata de actualele framantari interne din PNTCD, precum si activitatea Dvs pe plan local ulterior momentului "debarcarii" dlui Ciuhandu, in luna iulie 2012.

Vis-a-vis de activitatea mea ca si consilier local, am prezentat un raport de activitate alaturi de colegul Flavius Boncea. Acest raport a fost facut public prin ziarul Vestul si a fost trimis si la sediul PNTCD.

Fata de neparticiparea mea la sedinta din 30 septembrie se impun doua obiectiuni:

* Prima - pur si simplu nu am fost anuntati, raportul de activitate intocmindu-l intrucat am aflat din presa ca s-ar dori acest lucru

* A doua - este vorba de o sedinta interna a PNTCD, nu si a Uniunii Pentru Timis, ca sa necesite participarea mea

Avand in vedere cele de mai sus si intrucat inteleg ca doriti sa stabiliti o intalnire cu mine, va invit la o sedinta de lucru a Uniunii Pentru Timis, in data de 7 octombrie, ora 14.00, la sediul nostru. La acesta intalnire am invitat si partenerii din FDGR, precum si pe dl. Gh. Ciuhandu, in calitate de garant moral al UPT si al unei linii de conduita onorabile in cadrul PNTCD.

La aceasta intalnlire va rugam ca, asemenea raportului prezentat de mine personal si de dl Boncea, sa prezentati un raport scris care sa cuprinda:

* Motivele pentru care ati achiesat la indepartarea dlui Ciuhandu de la conducerea filialei Timis a PNTCD, acceptand numirea in functia detinuta de Domnia Sa, nu printr-un act de vointa a membrilor de partid, ci pe baza unei hartii venite de la Bucuresti. Modalitatea in care veti actiona pentru indepartarea acestei pete de pe obrazul PNTCD Timis, pata de natura sa afecteze Uniunea si pozitia noastra de consilieri locali

* Actiunile politice intreprinse de Dvs incepand cu luna iulie 2013 si pana in prezent, atat pe plan local, cat si national

* Intentiile pe care le aveti fata de viitorul politic al PNTCD si al Uniunii Pentru Timis

Va asiguram totodata ca ne aflam in contact permanent cu liderii PNTCD care prin trecutul lor sunt de natura sa ne asigure urmarea unei linii politice onorabile.

Ne exprimam in continuare respectul fata de ceea ce a insemnat PNTCD in istoria Romanei, a regiunii si a orasului nostru si speram in modul cel mai sincer ca eventualii lideri vremelnici pe plan local si national sa nu actioneze de asemenea maniera incat sa compromita iremediabil perspectivele de renastere ale acestui partid, aflat la ora actuala poate in cel mai negru moment al existentei sale post-decembriste.

Cu stima,

Bogdan Herzog

Liga Banateana

Consilier Local al Municipiului Timisoara


bogdan herzog cadrul pntcd cu stima liga banateana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006543 (s)