News Flash:

SCANDAL intre peisagistii timisoreni si primarul Robu

8 Octombrie 2013
1286 Vizualizari | 0 Comentarii

Peisagistii timisoreni acuza un masacru ecologic: Primaria Timisoara a incalcat legea prin taierea copacilor din Piata Balcescu
Specialistii peisagisti din Timisoara
trag de ureche specialistii din Primaria Timisoara, care ar fi taiat abuziv si ilegal copacii din intersectia Balcescu, odata cu reamenajarea. Potrivit Asociatiei Peisagistilor din Romania, Primaria Timisoara ar fi comis un adevarat “masacru ecologic”. Acestia cer justificarea motivului pentru care “se atenteaza la sanatatea timisorenilor, iar spatiul urban este privat de beneficiile pe care le aduc acesti arbori”.

“Trebuie mentionat faptul ca prin aceste defrisari abuzive sunt incalcate flagrant art. 5, 7 si 12 ale Legii nr. 24 din 2007 cu completarile ulterioare, iar intreaga amenajare contravine principiilor declarate ale Conventiei Europene ale Peisajului din 2000 precum si Cartei de la Leipzig din 2008, ambele documente ratificate si asumate de Romania. Solicitam institutiilor responsabile de acest adevarat masacru ecologic justificarea motivului pentru care se atenteaza la sanatatea cetatenilor orasului, iar spatiul urban este privat de beneficiile pe care le aduc acesti arbori”, se arata in scrisoarea deschisa.

Va reamintim ca primarul Nicolae Robu a explicat vineri de ce s-a luat masura taierii tuturor arborilor din intersectie.

 


peisagistii timisoreni nicolae robu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1376 (s) | 22 queries | Mysql time :0.045187 (s)