News Flash:

Cursuri de diplomatie ale IDR la Universitatea de Vest Timisoara

8 Octombrie 2013
1582 Vizualizari | 0 Comentarii

Universitatea de Vest Timişoara (UVT) va organiza în acest an universitar o sesiune de cursuri de diplomaţie, sub egida Institutului Diplomatic Roman (IDR) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

'In acest an universitar vom organiza, cu siguranţă, un astfel de curs; am fost personal la MAE pe tema aceasta şi ni s-a promis o ofertă de cateva variante de cursuri, pe care o aşteptăm', a declarat marţi pentru AGERPRES prof. univ. dr. Marilen Pirtea, rectorul UVT.

In urmă cu un an, fostul ambasador al Romaniei la Belgrad, prof. univ. dr. Ştefan Glăvan, lector în cadrul IDR, spera ca la Timişoara să se deschidă o filială a IDR, care, din anumite motive, nu s-a materializat, în schimb s-a ţinut prima sesiune de cursuri de diplomaţie ale IDR în afara Bucureştiului.

'Noi (IDR, n.r.) facem cursuri intensive, dar dată fiind afluenţa şi apetitul oamenilor pentru acest sector diplomatic, ne-am rezervat acum dreptul să-l facem acum numai în Capitală, din păcate, dar am deschis acum un Centru important, un Centru de Strategii Avansate la Bucureşti, care se ocupă în special de diplomaţie şi de securitate. Tematica acestui Centru este extrem de generoasă: relaţii internaţionale, diplomaţie, securitate, informaţii, tematică ce presupune formarea unui nou corp diplomatic. La Timişoara dorim să facem un ciclu de conferinţe, tot în zona diplomaţiei, în măsura în care timpul pe care corpul diplomatic din zona noastră îl are. Sunt cursuri intensive, o dată la şase luni, la UVT', a declarat pentru AGERPRES Ştefan Glăvan.

In opinia diplomatului roman, astfel de cursuri sunt binevenite în condiţiile actualului context internaţional.

'Mă refer nu numai la graniţele internaţionale, ci şi la maniera în care fiecare stat îşi exprimă punctul de vedere, în condiţiile în care secolul acesta nu are o perspectivă roză, ci una sumbră. Mă refer la violenţe, la terorism şi la alte ameninţări mai mult sau mai puţin simetrice', a spus profesorul Glăvan. AGERPRES


marilen pirtea diplomatului roman
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1179 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004632 (s)