News Flash:

Primaria Municipiului Timisoara infiinteaza Centrul de Monitorizare a Ordinii Publice si Trafic Management

21 Noiembrie 2022
192 Vizualizari | 0 Comentarii
trafic

Centrul de Monitorizare Trafic se transforma intr-un centru de ordine publica modern, unic in Romania, printr-un parteneriat intre Primaria Municipiului Timisoara si Politia Locala. Prin noua structura, scadem semnificativ timpii de interventie la situatii critice, crestem siguranta timisorenilor si completam punctele oarbe ale celor doua sisteme de monitorizare.

Acesta este scopul unui proiect de hotarare de Consiliu Local pe care primarul Dominic Fritz l-a inaintat consilierilor locali pentru urmatoarea sedinta. Practic, noua structura se va infiinta prin comasarea Centrului de Comanda si Control al Politiei Locale cu Centrul de Management al Traficului. Ambele structuri vor functiona pe bv. Iuliu Maniu, nr. 29, unde va fi mutat si dispeceratul Politiei Locale. 

„Intram intr-o logica interinstitutionala noua, de la transmis date prin CD-uri la trei zile dupa infractiune, la acces in timp real. Punem in comun resursele noastre de monitorizare video intr-un singur centru si imbunatatim eficienta Politiei Locale, pentru a-i putea depista mai repede pe cei care incalca legea. Practic, politistii locali vor avea acces la datele adunate de camerele de supraveghere ale Municipalitatii si vor putea actiona imediat ce vad incalcari ale legii, fie ca vorbim de aruncarea ilegala de deseuri, deranjarea ordinii publice sau pentru fluidizarea traficului la accidente. 

Imi doresc ca Inspectoratul de Politie Judetean sa vina alaturi de noi si sa sporim eficienta acestui Centru de Comanda si fiecare sa actioneze in functie de competentele legale pe care le are. De exemplu, pentru a reduce numarul de accidente in trafic avem nevoie de cooperarea Politiei Nationale, pentru ca doar ei pot sanctiona trecerile pe rosu zilnice”, transmite primarul Timisoarei, Dominic Fritz.

Noul Centru de Monitorizare va integra cele 150 de camere ale Politiei Locale cu cele 276 de camere ale Municipiului Timisoara, pentru a putea inregistra si stoca imagini video in limitele regulamentului european pentru protectia datelor cu caracter privat, GDPR. De asemenea, Centrul va avea la dispozitie, in plus, 7 radare fixe si inca 37 de camere ultraperformante care pot detecta automat trecerile pe culoarea rosie, echipamente verificate metrologic. Centrul va fi pe bv. Iuliu Maniu, unde exista deja dotari de ultima generatie si va functiona similar cu alte centre de monitorizare a traficului si sigurantei publice din marile capitale europene.

Politia Locala are atributii in pastrarea ordinii si linistii publice, disciplina in constructii, protectia mediului, verificarea activitatilor comerciale, in domeniul evidentei populatiei, dar si in domeniul circulatiei rutiere. In domeniul circulatiei rutiere, Politia Locala poate sa dispuna inclusiv ridicarea vehiculelor oprite, parcate sau care stationeaza neregulamentar si are atributii in constatarea si sanctionarea depasirii masei maxime admise, incalcarea regulilor de circulatie de catre pietoni sau biciclisti, nerespectarea regulilor de acces in zone pietonale, rezidentiale sau parcuri si indeplinirea procedurilor legale pentru a elibera domeniul public de vehicule abandonate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006172 (s)