News Flash:

Primaria desfiinteaza unele benzi auto de pe liniile de tramvai pentru a prioritiza transportul public

26 August 2021
484 Vizualizari | 0 Comentarii
primaria Timisoara

Vorbim de mult timp despre un transport public performant si mai bun in Timisoara, dar oamenii se plang in continuare de frecventa cu care circula mijloacele de transport in comun, dar si despre starea lor. Viceprimarul Ruben Latcau spune ca primaria urmeaza sa desfiinteze unele benzi auto amenajate pe liniile de tramvai, precum si unele locuri de parcare de-a lungul sinelor care ingreuneaza uneori circulatia.
 
 
Primaria Timisoara a desfiintat saptamana trecuta banda de circulatie spre stanga din dreptul Catedralei Mitropolitane spre Spitalul de Copii „Louis Turcanu”, care a fost implementata ca o solutie temporara pentru fluidizarea traficului in timpul lucrarilor de la Pasajul Jiul. Vor urma si altele, pentru ca e nevoie de prioritizarea transportului public, sustine viceprimarul Ruben Latcau, care a anuntat ca se va renunta in unele zone la circulatia pe liniile de tramvai. In plus, vor fi desfiintate si unele locuri de parcare amenajate de-a lungul liniilor de tramvai.

„Am inceput si vom face modificari pe tot ce inseamna trafic, in asa fel incat sa prioritizam transportul public. Vom avea etapa doi de trafic management in care vor fi prinse acele bucati din sistem care lipsesc, care vor prioritiza transportul public in oras. Vom face mici modificari punctuale, pentru a elimina benzi de transport rutier de pe linia de tramvai. Pot sa va dau un exemplu, pe bd. Dambovita, cum iesi inspre Rebreanu, tramvaiul in fiecare dimineata sta si asteapta 15 minute, de cand poate sa iasa de pe Dambovita pana cand trece de intersectia cu Calea Sagului. In momentul in care vom putea sa mutam banda unu in dreapta, prin desfiintarea acelor locuri de parcare, tramvaiul va putea sa treaca. Cred ca sunt cinci locuri de parcare in fata unor case de parieri, care vor disparea”, a explicat viceprimarul Timisoarei.

Reprezentantii municipalitatii spun ca au mai multe planuri care au in vedere prioritizarea transportului in comun. Vor fi facute si schimbari in anumite intersectii.

„Mai sunt alte schimbari pe care le vom anunta in curand. Vom face modificari sistemice pe intersectii. Din Piata Traian in Piata Libertatii, in momentul asta, viteza operationala a tramvaiului este de 11 km/ora si are multe opriri. Intentia noastra este sa marim la 21 km/ora si sa avem doar trei opriri. Exista un proiect, pentru ca vom avea reconfigurari in transportul public (…), de asemenea, lucram la benzi dedicate. Prima licitatie, din pacate, nu a fost de succes, trebuie sa facem niste modificari acolo in tema de proiectare, asa incat ea sa fie mai atragatoare. Practic, vom avea transport public performant si atractiv etapizat, din luna in luna tot mai bun. Schimbarea nu se intampla peste noapte”, a mai explicat Ruben Latcau.

Edilul spune ca „va trebui sa facem un echilibru” si ca timisorenii trebuie sa faca unele sacrificii pentru o circulatie mai buna in oras.

„Daca spunem ca vrem sa fluidizam transportul in comun, va trebui sa prioritizam. Asta inseamna ca va trebui sa ne oprim, sa lasam tramvaiul sa treaca. Daca tramvaiul tot timpul se va opri si vor trece toate masinile, inseamna ca nu prioritizam transportul in comun. Sunt niste mici sacrificii pe care va trebui sa le facem in trafic”, a conchis acesta.

Noua administratie are 10 luni de cand s-a instalat in birourile de pe C.D. Loga si vorbeste despre un transport in comun mai bun inca din campania electorala. De altfel, Dominic Fritz spunea inca de vara anului trecut ca „vrem sa facem transportul in comun accesibil si confortabil” si ca „e foarte important sa reorganizam toate liniile de transport in comun”.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005102 (s)