News Flash:

Spitalul mobil de pe stadionul CFR, redeschis in urma cresterii cazurilor Covid-19 in Timis

25 August 2021
432 Vizualizari | 0 Comentarii
spital mobil

Incepand de marti, spitalul mobil amplasat pe stadionul CFR din Timisoara va primi pacienti Covid-19 care necesita spitalizare sau ingrijire pe sectiile ATI. Sunt puse la dispozitie cate zece paturi ATI si non-ATI, ca urmare a cresterii cazurilor si spitalizarilor.
Spitalul mobil de pe stadionul CFR, care apartine de Spitalul Militar Timisoara, primeste din nou pacienti Covid-19, la o zi dupa ce secretarul de stat Raed Arafat a anuntat reactivarea unitatilor modulare Covid, inclusiv a celor militare. Totul, in contextul cresterii cazurilor Covid-19 si implicit a numarului persoanelor spitalizate. Momentan, vor fi puse la dispozitie 10 paturi ATI si 10 non-ATI.

„In contextul cresterii constante a numarului de cazuri si a numarului de persoane ce necesita spitalizare, s-a procedat la reoperationalizarea acestui spital modular, fiind operationalizate incepand de astazi cele 10 paturi in cadrul sectiei ATI si 10 paturi pe sectia infectioase, paturi non ATI. In functie de evolutia pandemiei si de necesarul de paturi in spitale, SMMIT va reoperationaliza si alte paturi non ATI, la nevoie putand sa fie operationalizate toate cele 54 de paturi non ATI existente”, anunta prefectul judetului Zoltan Nemeth.

Spitalul mobil de pe stadionul CFR este functional din luna martie, atunci cand a fost realizata o instalatie de oxigen care sa deserveasca 64 de paturi pentru pacientii Covid cu forme severe. Dintre acestea, 10 sunt paturi ATI. Sistemul medical modular de izolare si tratament (SMMIT) Timisoara functioneaza ca sectie externa de boli infectioase a Spitalului Clinic Militar de Urgenta „Dr. Victor Popescu” Timisoara, asigurand asistenta medicala si tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Intreaga investitie pentru constructia modulului ATI, care cuprinde containere modulare, zece paturi electrice, aparatura medicala de specialitate, console de gaze medicinale, mobilier, precum si racordarea acestora la stocatorul de oxigen si la compresorul de aer medicinal a fost asigurata din bugetul Ministerului Apararii Nationale.

Situatia in spitalele din judet
In spitalele din judet, marti dimineata la ora 8 erau internati pe sectiile ATI 16 pacienti – 13 pacienti confirmati cu Covid-19 si trei suspecti, din totalul de 29 de paturi ATI disponibile in judet. Trei pacienti sunt internati la Spitalul Judetean, patru la „Victor Babes”, patru la Spitalul Municipal Lugoj si cinci la Spitalul Municipal din Timisoara. Pe sectiile non-ATI 38 de pacienti confirmati cu Covid-19 si 32 suspecti, iar in total, in judet, sunt disponibile 297 de paturi non-ATI.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1140 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005194 (s)