News Flash:

Primaria demareaza ample actiuni fitosanitare in parcurile din Timisoara

17 Ianuarie 2014
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
Temperaturile neobişnuit de mari din această perioadă au şi efecte neplăcute. In parcurile din Timişoara s-au înmulţit bolile şi dăunătorii, care pot provoca uscarea unor arbori şi arbuşti. 
Conform viceprimarului Dan Diaconu, ultima monitorizare fitosanitare a fost efectuată în perioada 6-10 ianuarie 2014, în parcurile Alpinet, Catedralei, Central, Copiilor, Justiţiei, Rozelor, Uzinei şi Parvan. S-a constatat astfel o infestare cu păduche lanos pe ramurile de dud ornamental, pin şi măr ornamental, păduche ţestos la pin, arsuri bacteriene la pin, făinarea la stejar, rugina trandafirului, erimoza nucului, pătări foliale la prunul ornamental, înroşirea şi căderea acelor de pin şi pătarea frunzelor de trandafir. Bolile şi dăunătorii pot cauza pierderi importante ale vegetaţiei şi pot duce pană la uscarea completă a arborilor şi arbuştilor ornamentali.
Primăria Timişoara va efectua, în perioada următoare, tratamente fitosanitre în zonele monitorizate. Aplicarea de tratamente în perioadele în care temperatura este în jur de 10-12 grade Celsius. „Tratamentele se vor aplica ciclic, în prima etapă pentru combaterea fungilor apoi, în a doua etapă, pentru combaterea insectelor şi acarienilor, iar în a treia etapă pentru combaterea apariţiei făinării sau a ruginii la plante. Substanţele folosite şi schema de combatere integrată urmăreşte reducerea rezervei biologice a microorganismelor patogene şi de dăunători, înlocuirea pesticidelor toxice chimice cu cele biologice, incluse în grupele de produse recomandate: insecticide bacteriene, insecticide virale, insecto-acaricide, insecticide biologice”, informează Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara. Ziuadevest.ro

temperaturile
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0842 (s) | 33 queries | Mysql time :0.036273 (s)