News Flash:

Primarul Robu vrea REFERENDUM pentru transport public gratuit

16 Ianuarie 2014
1329 Vizualizari | 0 Comentarii
Primarul Timisoarei este hotarat sa arunce bani din bugetul orasului pe un referendum in care sa-i intrebe pe timisoreni daca vor sa circule gratuit cu mijloacele de transport in comun.
A facut si un test: a acordat gratuitate, timp de o luna, cu RATT, dar doar acelor timisoreni cu venituri sub 2.000 de lei in fiecare luna.
Doar 3 la suta din timisorenii activi au vrut gratis cu tramvaiul
De la jumatatea lunii decembrie si pana in 15 ianuarie, doar 11.275 de timisoreni s-au prezentat la chioscurile RATT cu adeverinta de la serviciu pentru a beneficia de gratuitate, conform datelor regiei.
RATT anunta ca 4.168 de timisoreni s-au dus pentru prima data sa obtina carduri pentru sistemul de ticketing numai sa poata merge cu tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul fara sa plateasca. Reprezentantii RATT se lauda cu calatori noi, insa e foarte probabil ca acestia sa fi circulat cu bilete pana in prezent, si nu cu carduri.
Nicolae Robu spunea, in luna octombrie a anului trecut, ca nu renunta la ideea organizarii unui referendum.
“Vom vedea la momentul respectiv cand vom face si, sigur, vom urma procedurile legale. Nu este nimic redundant, pentru ca pana la urma noi trebuie sa avem o asumare foarte clara. Unii timisoreni nu vor fi de acord, pentru ca ei nu utilizeaza deloc transportul in comun. Nu putem sa mergem cu presupuneri. Asa, la orice vot, putem sa presupunem ca votul va fi de un anume fel, sa nu-l mai organizam. (…) Nu este normal sa-si asume o decizie atat de importanta nici primarul si nici 27 de oameni, cati numara consiliul local. Trebuie sa fie o optiune clar exprimata de comunitatea locala, de toti contribuabilii la bugetul local”, spunea pe atunci primarul Timisoarei.
Pana si viceprimarul Traian Stoia considera ca organizarea unui referendum este inutila. Stoia spunea ca referendumul ar fi o prostie si ca municipalitatea n-ar trebui sa strice bani pentru asa ceva.
Robu se lauda apoi ca vrea transport public gratuit pentru toti timisorenii, dar si pentru vizitatorii Timisoarei. Legea nu permite insa asta. Se poate acorda asadar transport gratuit doar pentru anumite categorii de persoane.
La sedinta de Consiliu Local din luna decembrie a anului trecut, s-a aprobat transportul gratuit pentru persoanele cu venituri de sub 2.000 de lei, lunar, considerate de alesii locali persoane “defavorizate”. Oricum, beneficiari pot fi doar cei cu buletin sau flotant de Timisoara. Pentru gratuitatea acordata timp de o luna, Primaria Timisoara plateste oricum RATT aproape 1 milion de euro. Din 16 ianuarie, gratuitatea nu mai este valabila. Opiniatimisoarei.ro

primarul timisoarei chioscurile ratt
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1201 (s) | 43 queries | Mysql time :0.009708 (s)