News Flash:

Perchezitii la o retea de evaziune fiscala cu marfuri din China, in judetul Timis

16 Ianuarie 2014
1217 Vizualizari | 0 Comentarii
Poliţiştii din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor - Inspectoratul General al Poliţiei Romane efectuează 15 percheziţii domiciliare, la membrii unei grupări infracţionale, specializată în evaziune fiscală cu mărfuri din China şi spălare de bani. Reţeaua acţiona în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş şi Cluj.
In această dimineaţă, poliţiştii Direcţia de Investigare a Fraudelor – I.G.P.R., sub supravegherea Parchetului de pe langă Tribunalul Bucureşti, efectuează 15 percheziţii domiciliare (11 în Bucureşti, două în judeţul Ilfov, una în judeţul Cluj şi una în judeţul Timiş), la membrii unei grupări infracţionale.
In urma cercetărilor, a reieşit că reţeaua infracţională, formată din 9 persoane, era condusă de un cetăţean roman de origine arabă.
Din cercetări, s-a stabilit faptul că, în perioada aprilie 2011 – noiembrie 2013, membrii grupării ar fi efectuat, prin intermediul a 64 firme, importuri de mărfuri din China, subevaluate, precum şi aprovizionări fictive de mărfuri de la societăţi comerciale tip ,,fantomă". De asemenea, în circuitele comerciale, suspecţii ar fi introdus inclusiv persoane cu identităţi false.
Cele 9 persoane sunt cercetate pentru săvarşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 9, alin. 1, lit. b şi c din Legea 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi art. 23, alin. 1, lit. a din Legea 656/2002 privind prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism.
Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională se ridică la 2.000.000 de lei. Ziuadevest.ro

9 persoane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0883 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034249 (s)