News Flash:

Fiecare scoala va avea propria comisie care sa verifice posibila colecta de bani de la parinti

17 Ianuarie 2014
1157 Vizualizari | 0 Comentarii
Fiecare scoala va desemna o comisie interna care sa verifice o posibila încalcare a prevederilor legale privind implicarea cadrelor didactice în colecta de bani de la parintii elevilor pentru diferite activitati, a anuntat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB).
ISMB a transmis, joi, catre toate unitatile de învatamânt preuniversitar din Bucuresti, o adresa prin care li se solicita "masuri urgente prevenirea si combaterea coruptiei în educatie".
Astfel, la nivelul fiecarei scoli se va constitui o comisie care va efectua o verificare interna privind o posibila încalcare a prevederilor legale în vigoare referitoare la implicarea cadrelor didactice sau a altor angajati ai unitatii, în strângerea de sume de bani de la parintii elevilor pentru diferite activitati. 
Comisia va elabora un raport, la care vor anexa toate documentele justificative, în maxim trei zile lucratoare de la consitutire, si va înainta documentul consiliului de administratie al unitatii de învatamânt.
Potrivit ISMB, consiliul de administratie al scolii, în functie de concluziile cuprinse în raport, va lua masuri legale ce se impun, respectiv: va elabora în regim de urgenta un plan de masuri în vederea informarii, prevenirii si combaterii actelor de coruptie ce pot sa apara în unitate, tinând cont de vulnerabilitatile identificate, si va numi prin decizie o comisie de cercetare disciplinara care va cerceta presupusele abateri ale persoanelor implicate, cu respectarea Legii Educatiei Nationale si a prevederilor Codului Muncii.
Persoanele vinovate de încalcarea legii vor fi sanctionate drastic. De asemenea, vor fi sesizate de urgenta organele competente în conditiile în care se va constata ca anumite fapte îmbraca prin natura lor caracter penal. Unitatea de învatamânt, prin director, va informa de urgenta ISMB, cu privire la aspectele constatate. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0901 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042292 (s)