News Flash:

Mare Ti-e gradina, Doamne! Remus Cernea vrea ca delfinii sa fie recunoscuti in Romania drept persoane non-umane!

17 Ianuarie 2014
1229 Vizualizari | 0 Comentarii
Deputatul Remus Cernea anunta ca a depus un proiect de lege prin care delfinii sa fie recunoscuti în Romania drept persoane non-umane.
 
„Un astfel de statut a mai fost recunoscut, deocamdata, de catre India, anul trecut.  Insa comunitatea stiintifica a cerut, inca din 2010, statelor si politicienilor sa faca acest pas. Eu propun astazi aceasta lege iar in eventualitatea in care voi obtine mandatul de europarlamentar,  voi initia o rezolutie pe aceasta tema in Parlamentul European. 
Daca Romania va adopta aceasta propunere, tara noastra avand si pe stema nationala doi delfini simbolizand Dobrogea, ar fi primul stat din Uniunea Europeana care ar acorda un astfel de statut delfinilor”, a scris Remus Cernea pe Facebook.
Potrivit proiectului de lege, „toate speciile de delfin se bucura de protectie speciala pe teritoriul Romaniei, iar fiecare individ al acestor specii este considerat persoana non-umana”.
Persoana non+umana este definita ca „o fiinta înzestrata cu inteligenta dezvoltata si cu capacitatea de a avea relatii sociale complexe, care nu apartine speciei umane si care se bucura de urmatoarele drepturi, dreptul la viatad, dreptul la integritate corporala si de a nu fi supus la acte de cruzime, dreptul la libertate de miscare în mediul sau de viata si de a nu fi capturat si tinut în captivitate cu alt scop decat acela de a fi tratat medical sau salvat de la un pericol iminent, dreptul de a fi protejat în mediul de viata si de a nu fi îndepartat de grupul sau familia din care face parte”.
Evz.ro

remus cernea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007637 (s)