News Flash:

Se dă startul lucrărilor

Primăria Timișoara începe un amplu proiect de reconfigurare a zonei Piața Badea Cârțan

4 Aprilie 2024
77 Vizualizari | 0 Comentarii

La finalizarea proiectului de reconfigurare a zonei Piața Badea Cârțan din Timișoara, vor fi create locuri de parcare civilizate, un culoar special dedicat tramvaielor, și străzile vor fi mai spațioase și mai aerisite.

Primăria Timișoara demarează un proiect amplu pentru transformarea zonei Piața Badea Cârțan. Scopul acestor intervenții este de a facilita accesul cumpărătorilor și de a asigura un mediu mai sigur pentru circulație. Astfel, se va îmbunătăți și eficientiza traseul tramvaielor prin instalarea de separatoare de trafic pe o porțiune de peste 150 de metri. Aceste măsuri vor contribui la o călătorie mai rapidă și mai fluentă cu tramvaiul. În plus, reamenajarea zonei va genera aproximativ 130 de locuri de parcare.

„Am avut discuții și cu cei din piață, dar și cu cei care își fac cumpărăturile în mod frecvent în Badea Cârțan și am ajuns la câteva soluții pentru ca întreaga zonă să devină mai accesibilă tuturor. Este o zonă foarte tranzitată și tot timpul aglomerată și prin intervențiile pe care le facem acolo vrem să facilităm accesul timișorenilor în piață, fie că vin cu tramvaiul, mașina personală sau pe jos”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

În prima fază a proiectului, care debutează joi, se vor desfășura lucrări pe un teren neamenajat, unde se vor crea nouă locuri de parcare. Următoarele intervenții vor avea loc în zona din spatele pieței, care în prezent este parțial blocată de microbuzele cu marfă. Aceste activități presupun repararea carosabilului și reconfigurarea locurilor de parcare.

Pentru a permite executarea lucrărilor, circulația rutieră va fi restricționată în perioada 4 aprilie - 29 mai. Accesul pe breteaua rutieră adiacentă Pieței Badea Cârțan, pe tronsonul cuprins între strada Simion Bărnuțiu și Splaiul Peneș Curcanul, va fi complet închis.

În cea de-a doua etapă a proiectului, se vor instala separatoarele de trafic și se vor amenaja locuri de parcare în fața pieței, atât pe partea carosabilului cât și pe partea opusă liniei de tramvai.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006288 (s)