News Flash:

Temperaturile cresc din nou

În weekend, în Banat se anunță temperaturi "estivale"

3 Aprilie 2024
69 Vizualizari | 0 Comentarii


După câteva zile cu temperaturi moderate, vremea se pregătește să se încălzească din nou în următoarea săptămână. Se estimează că în unele zone, temperaturile ar putea să se apropie de 30 de grade Celsius.

Zilele puțin mai răcoroase din a doua parte a acestei săptămâni vor fi înlocuite de un nou episod de încălzire a vremii. Conform meteoradar.ro, începând cu weekend-ul, temperaturile vor crește rapid de la o zi la alta.

Aerul tropical din Sahara va ajunge mai întâi în vestul Europei, urmând să se deplaseze treptat spre est. Astfel, căldura va afecta mai întâi regiunile vestice ale României, în special Banatul, unde temperaturile se vor apropia de 26 – 28°C încă de duminică. Această diferență termică va persista și în primele zile ale săptămânii viitoare, cu maxime cu aproape 5 grade mai ridicate în vest comparativ cu estul țării.

În continuare, aerul cald va acapara treptat întreg teritoriul. Prognozele actuale indică temperaturi maxime între 23 și 30°C în majoritatea regiunilor, cele mai înalte valori fiind așteptate în vest și sud-vest. Chiar și la munte se va resimți căldura, cu temperaturi în jur de 15°C la altitudinea de 1500 de metri.

În urma acestei perioade estivale, se preconizează o răcire a vremii spre sfârșitul săptămânii viitoare. Deși nu se cunoaște încă intensitatea acestei răciri, există probabilitatea ca temperaturile să revină aproape de valorile normale pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, următoarea perioadă va fi predominant uscată în mai multe regiuni ale țării. Zonele din sud și est ar putea să nu înregistreze ploi deloc, cel puțin până la următoarea răcire a vremii. În schimb, regiunile nordice și centrale pot beneficia de puține ploi, dar cantitățile de apă vor fi reduse, cu excepția zonelor montane.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005870 (s)