News Flash:

Contract important semnat de municipalitatea timișoreană

Primăria Timișoara a semnat contractul pentru proiectarea centrului de colectare separată a deșeurilor

18 Aprilie 2024
93 Vizualizari | 0 Comentarii


Peste opt săptămâni, Primăria Timișoara va putea iniția licitația pentru selectarea unei companii care să construiască Centrul de Colectare Separată a Deșeurilor prin Aport Voluntar. Instituția a semnat deja contractul pentru elaborarea proiectului acestui centru, care va avea capacitatea de a prelua 13 tipuri de deșeuri.

În cadrul acestui contract, se va realiza studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, iar în plus, se va oferi asistență tehnică pentru înființarea Centrului Integrat de Colectare Separată prin Aport Voluntar din municipiul Timișoara. Acest centru va fi amplasat pe o suprafață de 2,5 hectare în Calea Șagului și va accepta o gamă largă de deșeuri de la locuitorii Timișoarei prin intermediul colectării voluntare: deșeuri periculoase, textile, electrocasnice mici, mobilier voluminos, hârtie și carton, plastic, lemn, sticlă, anvelope, metal, deșeuri din grădină și construcții diverse, precum și moloz de construcții.

În plus față de colectarea deșeurilor menționate, centrul va găzdui și un spațiu de reutilizare a bunurilor aduse de cetățeni, care pot fi refolosite, cum ar fi piese de mobilier. De asemenea, va include o platformă echipată cu un concasor pentru gestionarea deșeurilor rezultate din demolări și construcții, precum și o zonă destinată compostării deșeurilor vegetale.

Conform contractului, prestatorul are la dispoziție 60 de zile lucrătoare pentru finalizarea documentației, a studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic. Societatea FIP CONSULTING S.R.L. a adjudecat contractul, valoarea totală a achiziției fiind de 240.000 lei.

Proiectul „Înființarea Centrului Integrat de Colectare Separată prin Aport Voluntar pentru municipiul Timișoara” este finanțat prin PNRR, în cadrul Componentei C3 – Managementul Deșeurilor.


”Această achiziție este un pas important în procesul de îmbunătățire a infrastructurii de gestionare a deșeurilor din Municipiul Timișoara și reprezintă un angajament al administrației locale în promovarea unui mediu mai curat și durabil în comunitate”, potrivit celor de la Primăria Timișoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004986 (s)