News Flash:

Un club și un ștrand celebru pe cale demolare

Primăria Timișoara a câștigat în primă instanță procesul cu „No Name”

15 Iunie 2023
262 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Timișoara ar putea demola cât de curând un club și un ștrand renumit. Clubul în cauză este baza "No Name", municipalitatea a avut câștig de cauză în primă instanță împotriva reprezentanților acestei firme.

Primăria Timișoara se mândrește cu faptul că a câștigat un alt proces împotriva unei societăți care desfășoară activități ilegale. Astfel, în primă instanță, instituția a obținut o victorie împotriva reprezentanților bazei "No Name", iar ca urmare s-au dispus măsuri de demolare a construcțiilor ilegale care ocupă domeniul public.

Mai exact, firma în cauză a solicitat la sfârșitul lunii mai suspendarea dispoziției primarului Dominic Fritz, care impunea măsurile de demolare. Marți, Tribunalul Timiș a respins cererea reclamanților.

„No Name ocupă un teren aparținând domeniului public, în suprafață de 6.552mp, cu o valoare estimată de 2,6 milioane de euro. Pentru acest teren nu există contract de concesiune cu Primăria Timișoara, iar construcțiile ridicate aici de firmă nu au autorizație de construire. Activitățile comerciale se desfășoară fără autorizație de funcționare și nu există autorizație ISU”, a transmis Primăria Timișoara.

La finele lunii aprilie, Dominic Fritz a emis ordine de demolare în șapte cazuri în care societăți comerciale ocupă terenuri publice în mod ilegal. Una dintre aceste ordine se referă la baza "No Name".

„Vă reamintim că Primăria Timișoara a început în 2022 o analiză a situației terenurilor de pe malul Begăi și zona Stadion, pentru a elucida situațiile bizare raportate de-a lungul timpului despre proprietatea acestora. În urma unui proces minuțios de documentare a reieșit că peste 55.000 de metri pătrați, evaluați la 22 de milioane de euro, care aparțin domeniului public al municipiului Timișoara, au fost ocupați ilegal de decenii de diverse firme care au deschise localuri pe terenul Primăriei”, a precizat instituția.

La finele lunii mai, Primăria Timișoara a obținut o victorie în primă instanță împotriva reprezentanților Terasa "Boss", iar măsuri de demolare au fost dispuse pentru construcțiile ilegale care ocupă domeniul public. Terasa "Boss" ocupă o suprafață de 6.425 de metri pătrați, evaluată la aproximativ 2,6 milioane de euro. Aici există o clădire a orașului care nu este înregistrată oficial, iar în jurul ei au fost ridicate construcții noi fără contract de concesiune și fără autorizație de construire. Activitatea desfășurată în acest loc nu are autorizație de funcționare sau autorizație de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Primăria Timișoara intenționează să amenajeze un Coridor de Agrement Urban Bega pe terenurile ocupate ilegal, care va include zone verzi, terenuri de sport și zone de relaxare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006115 (s)