News Flash:

Atenție, timișoreni!

Primăria Municipiului Timișoara începe tratamentele de dezinsecție pentru combaterea ţânţarilor

8 Aprilie 2024
79 Vizualizari | 0 Comentarii


Primăria Municipiului Timișoara demarează tratamentele preventive de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și a larvelor acestora pe domeniul public al orașului. Acțiunea este planificată să aibă loc în intervalul 15-25 aprilie 2024, în funcție de condițiile meteorologice care permit desfășurarea în siguranță a operațiunilor.

Tratamentele vor fi efectuate terestru, în intervalul orar 21:00 - 6:00. Menținerea unui mediu sănătos și protejarea sănătății cetățenilor reprezintă o prioritate, astfel încât se solicită evitarea zonelor de acțiune a utilajelor în timpul pulverizării soluțiilor de combatere a țânțarilor și a larvelor acestora, pentru a preveni eventuale incidente neplăcute. De asemenea, se recomandă apicultorilor să ia toate măsurile necesare pentru a proteja albinele, inclusiv scoaterea stupilor din zona de stropire.

Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat și autorizat conform legislației în vigoare și este dotat cu echipament de protecție adecvat. Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătății și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății (Cymina Plus, Vectobac WG). Aceste substanțe sunt încadrate în Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide și produse pentru combaterea artropodelor).

Conform legislației, asociațiile de proprietari/locatari, proprietarii de gospodării individuale și locatarii din imobile cu două sau mai multe apartamente au obligația să efectueze, prin operatorii specializați, lucrările de deratizare și dezinsecție în termen de 5 zile de la constatarea apariției rozătoarelor sau insectelor. De asemenea, aceștia sunt obligați să salubrizeze și să igienizeze spațiile proprii de depozitare a deșeurilor menajere, precum și spațiile interioare și exterioare din jurul clădirilor înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție. Dezinsecția sau aplicarea pesticidelor fără autorizație sau utilizarea substanțelor care afectează insectele polenizatoare este interzisă.

Nerespectarea acestor obligații atrage sancțiuni sub forma unei amenzi contravenționale între 500 și 1.000 de lei pentru persoanele fizice și între 1.000 și 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006315 (s)