News Flash:

Pretul aurului este in crestere, din cauza instabilitatii din Ucraina

27 Februarie 2014
1321 Vizualizari | 0 Comentarii
Pretul aurului este în urcare, joi, la bursa din New York, dupa ce cu o zi în urma a închis la maximul ultimelor patru luni, investitorii anticipând ca cererea pentru active sigure va creste din cauza instabilitatii din Ucraina.
Aurul se îndreapta spre a doua luna de crestere a pretului, sustinut si de temerile ca redresarea economiei americane ar putea avea probleme, transmite Bloomberg.
În Ucraina, un grup înarmat a ocupat Parlamentul regional din Crimeea si a arborat steagul Rusiei.
"Riscurile geopolitice în crestere, precum tensiunile din Ucraina, sustin cererea de aur. Daca evenimentele din Ucraina se vor înrautati si vor implica tarile vecine, aurul ar putea beneficia de cererea pentru active sigure", a declarat James Steel, analist la HSBC Securities.
Cotatia aurului cu livrare în aprilie este în urcare cu 0,3%, la 1.332,5 dolari uncia, la bursa Comex din New York, dupa ce miercuri a atins 1.345,6 dolari uncia, cel mai ridicat nivel dupa 30 octombrie.
La Londra, pretul aurului cu livrare imediata este cotat la 1.331 dolari uncia.
De la începutul acestui an, pretul aurului a crescut cu 11%, revenind din cel mai amplu declin anual din ultimele trei decenii. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1462 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006867 (s)