O baza de tratament a fost inaugurata, luni, la Vâlcele, judetul Covasna, dupa sapte ani de la începerea lucrarilor, valoarea investitiei depasind 3,3 milioane de lei.
Deschiderea centrului de tratament din Vâlcele, judetul Covasna, a avut loc luni, în prezenta autoritatilor judetene si locale.
În baza de tratament de la Vâlcele a fost construita o cladire de bai calde, a fost amenajat parcul si aleile si au fost înfiintate locuri de parcare si pavilioane de odihna.
Presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, a declarat ca valoarea investitiei depaseste 3,35 de milioane de lei, suma din care 1,58 milioane de lei au fost asigurati din fonduri PHARE, peste 520.000 lei din fonduri guvernamentale, 602.000 lei a reprezentat cofinantarea din bugetul local al comunei Vâlcele, iar CJ a alocat peste 630.000 lei.
Tamas Sandor a afirmat ca "brand-ul judetului Covasna si al Tinutului Secuiesc" ar putea deveni turismul balnear, iar scopul autoritatilor locale este de a dezvolta si a moderniza infrastructura.
"Daca avem un tel bine definit si daca suntem consecventi, putem sa ducem si pâna la capat acest proiect. Judetul Covasna este bogat în ape minerale. Nu putem concura cu Austria sau Elvetia la pârtiile de schi, dar avem resurse naturale - în primul rând turismul balnear - la care putem sa fim primii", a spus presedintele CJ Covasna.
Lucrarile de amenajare a bazei de tratament de la Vâlcele au început în 2007 si fac parte din proiectul "Drumul Apelor Minerale", care vizeaza reabilitarea bailor traditionale de apa minerala aflate pe terenuri din domeniul public al judetului Covasna si reintroducerea acestora în circuitul turistic.
Prima baza modernizata a fost cea de la Hatuica, în 2010, din fonduri guvernamentale, iar prima "claca de construit bai", formata din voluntari, a avut loc în vara anului 2011 la izvorul Sutei, apartinând comunei Bodoc. Pe atunci, zona greu accesibila a izvorului a fost transformata în doar zece zile, voluntarii realizând un loc de camping si un bazin cu apa minerala. De asemenea, alte doua bai traditionale din comuna Cernat au fost reabilitate, în 2012, tot cu ajutorul voluntarilor. mediafax.ro
Comentarii (0)