News Flash:

NOI TARIFE la telefonie. Cat vom plati de la 1 aprilie pentru apeluri

27 Februarie 2014
1148 Vizualizari | 0 Comentarii
Operatorii telecom vor practica, de la 1 aprilie, tarife de interconectare mult reduse, de la 3,07 eurocenti/minut la 0,96 eurocenti/minut în cazul telefoniei mobile si de la 0,67 la 0,14 eurocenti/minu pentru telefonia fixa, potrivit ANCOM.
Tarifele de interconectare, sau de terminare a apelurilor în alta retea, sunt platite între operatori pentru convorbirile clientilor în afara retelei la care sunt abonati sau au cartela prepaid. Acest pret se regaseste în tariful perceput clientului care initiaza apelul.

"Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare în Comunicatii (ANCOM) a adoptat, în urma avizului favorabil primit din partea Comisiei Europene, deciziile prin care sunt stabilite noile tarife maxime pentru serviciile de interconectare în vederea terminarii apelurilor. Începând cu data de 1 aprilie, noile tarife maxime pentru terminarea apelurilor în România scad de la 0,67 eurocenti/minut la 0,14 eurocenti/minut, pentru terminarea la puncte fixe, respectiv de la 3,07 eurocenti/minut la 0,96 eurocenti/minut, pentru terminarea la puncte mobile", se arata într-un comunicat al ANCOM.
În urma finalizarii procesului de consultare nationala a modelelor de calculatie a costurilor pentru determinarea tarifelor de interconectare din a doua jumatate a anului 2013, ANCOM a notificat Comisia Europeana si autoritatile nationale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene cu privire la aplicarea noilor plafoane tarifare.
Acordul primit din partea Comisiei Europene permite ANCOM adoptarea setului de masuri propuse.
"În raspunsul sau, Comisia Europeana a salutat tarifele LRIC pur pentru terminarea apelurilor calculate de ANCOM, apreciind ca acestea contribuie la crearea unor conditii concurentiale echitabile pentru operatori si asigura tuturor utilizatorilor beneficii maxime din punct de vedere al posibilitatilor de alegere, al preturilor si al calitatii. Ma bucur ca am încheiat cu succes unul dintre cele mai complexe proiecte ale autoritatii si astept cu interes internalizarea beneficiilor acestor masuri îndelung asteptate, de exemplu prin impulsionarea inovatiei si lansarea unor oferte cu amanuntul mai competitive, în beneficiul tuturor utilizatorilor", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.
ANCOM a calculat costurile eficiente ale furnizarii serviciilor, utilizând ipoteze de lucru în conformitate cu legislatia din România, informatiile transmise de furnizorii de retele, precum si cele mai bune practici de modelare la nivelul Uniunii Europene.
Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toti furnizorii de retele din România identificati cu putere semnificativa pe pietele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile: 46 de furnizori de retele fixe si 6 furnizori de retele mobile. Mediafax.ro

operatorii telecom ancom
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1372 (s) | 33 queries | Mysql time :0.040911 (s)