News Flash:

Clientii BCR pot plati taxele si impozitele catre primarii prin internet banking

24 Februarie 2014
956 Vizualizari | 0 Comentarii
Clientii Bancii Comerciale Române (BCR) pot achita prin internet banking impozitele sau taxele catre bugetele locale si de stat, respectiv impozitul pe cladire, masina, terenuri, pe venituri din închiriere, activitati independente si salarii, a anuntat luni banca.
"Aceasta perioada a anului este una dintre cele mai aglomerate perioade la ghiseele administratiilor locale, unde clientii vor sa îsi plateasca taxele si impozitele pentru a beneficia de reducerea de 10% în conditiile în care achita impozitul pâna la data de 31 martie. (...) Tinând cont ca oferim posibilitatea platii impozitelor aferente tuturor primariilor, clientii BCR pot plati si pentru cladiri si terenuri din mediul rural aflate în proprietatea lor sau a familiei, evitând astfel drumurile necesare în acest scop, economisind semnificativ timp si bani", a declarat într-un comunicat Catalin Ionescu, seful departamentului E-channels din cadrul BCR.
Clientii pot plati atât în numele lor, cât si în numele altor membri ai familiei, în acest caz fiind necesar sa introduca CNP-ul persoanei respective.
Prin aplicatia de internet banking, acestia mai pot plati orice tip de impozit si taxa catre bugetele locale (orice primarie din România din mediul urban sau rural), bugetul de stat, cel al asigurarilor sociale de stat, al asigurarilor pentru somaj si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate.
"Pentru realizarea platilor catre aceste bugete clientii trebuie sa cunoasca si sa selecteze din lista tipul de buget în care primaria sau institutia beneficiara încadreaza respectivul impozit. Sumele de plata pentru impozite sunt comunicate în general de catre fiecare primarie catre cetateni printr-o scrisoare de informare ce contine decizia de impunere", se mai arata în comunicat.

BCR transmite catre Ministerul Finantelor Publice toate informatiile privind operatiunile de plati individuale aferente sumelor colectate. În baza acestora, Ministerul Finantelor Publice asigura transferul sumelor catre conturile corespunzatoare de venituri bugetare, în termen de maxim doua zile lucratoare de la data creditarii contului deschis la trezoreria operativa centrala. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 22 queries | Mysql time :0.035480 (s)