News Flash:

Premiera la Universitatea de Vest Timisoara

1 Septembrie 2017
1017 Vizualizari | 0 Comentarii
uvt2
Rectorul Universitatii de Vest Timisoara (UVT) prof. Marilen Pirtea, a declarat ca institutia lanseaza din acest an un program nou de masterat, ''Studii de securitate globala'', in contextul in care Timisoara se afla pe ruta imigratiei ilegale, iar noi provocari, precum fraudele cibernetice si bancare, ameninta securitatea tarii noastre. 
Programul va fi derulat de Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii a UVT, fiind primul de acest fel din vestul tarii si se adreseaza, in primul rand, specialistilor care doresc sa se perfectioneze, dar si tinerilor care doresc sa devina profesionisti in acest domeniu. 
''Ne adaptam la realitatile lumii de azi, Romania nefiind ferita de noile provocari in materie de securitate. Vorbim de elemente de imigratie, terorism, securitate cibernetica si multe altele. Pentru a face fata, avem nevoie de oameni bine pregatiti in domeniul securitatii globale. Cadrele noastre didactice si specialisti din diferite institutii vor transmite studentilor un set complex de competente. Vestul tarii are nevoie de un asemenea program de studii, problematicile abordate fiind acum parte a vietii noastre cotidiene'', explica Marilen Pirtea, intr-un comunicat remis AGERPRES. 
Programul va aborda mai multe aspecte ale studiilor de securitate, teoretice, vor fi prezentate conceptele, metodele si teoriile domeniului, dar vor predomina cursurile cu un important caracter tehnic si practic, care vor include, de exemplu, Analiza riscurilor neconventionale, Comunicarea strategica in domeniul securitatii, Analiza informatiilor, Securitatea economica si financiar-bancara, Dreptul penal international, Securitatea energetica, Securitatea cibernetica si multe altele. 
Vor preda la acest program de masterat reputate cadre didactice universitare, cu cercetari in domeniu, experti din sistemul romanesc de securitate si diplomatie. 
Pe langa cursuri, masteratul va oferi si o serie de conferinte sustinute de catre cele mai importante personalitati ale sistemului romanesc de securitate, care vor permite familiarizarea cu problemele stringente ale securitatii globale. 
Rectorul UVT subliniaza ca tratarea locala a noilor provocari de securitate nu mai este o optiune, ci educatia specialistilor in domeniu trebuie sa includa o componenta globala. 
Pirtea remarca faptul ca Romania, prin pozitia asumata occidentala si democratica, de membra a Uniunii Europene si a NATO, beneficiaza de o constructie de securitate solida si de incredere. Pe de alta parte, tocmai asumarea acestei pozitii duce si la noi riscuri la care tara noastra trebuie sa faca fata, fie ca este vorba despre terorismul anti-occidental, fenomenele migratorii. 
''Timisoara are o pozitie geografica care potenteaza aceste noi elemente de securitate ale Romaniei, iar orasul se afla aproape de granitele actuale ale Uniunii Europene, pe ruta migratiei ilegale'', conchide rectorul UVT. 
Inscrierile se fac in perioada 11-22 septembrie, la UVT, masteratul oferind 30 de locuri, iar selectia candidatilor va avea loc in urma unui interviu in care se va discuta pe baza unui eseu motivational in care candidatul detaliaza problematica de securitate. 
Interviurile vor avea loc in 23 si 24 septembrie. Comisia de selectie va fi formata din cadre didactice ale Facultatii si alti experti in domeniu. AGERPRES

program masterat marilen pirtea
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007567 (s)