News Flash:

Postul Adormirii Maicii Domnului. Ce nu ai voie sa faci pana pe 15 august

2 August 2018
632 Vizualizari | 0 Comentarii
postul adormirii maicii domnului sau al sfintei marii 66509700

Postul Adormirii Maicii Domnului reprezina unul dintre cele mai importante posturi pe care credinciosii trebuie sa le tina de-a lungul anului. Postul incepe de obicei pe 1 august si are o durata de doua saptamani (1-15 august).
Postul Adormirii Maicii Domnului dureaza intre 1 si 15 august.

Lasata secului pentru postul Adormirii Maicii Domnului se face pe data de 31 iulie. Daca 31 iulie este in zi de miercuri sau vineri, se lasa sec in seara zilei de 30 iulie si postul incepe pe 31 iulie.
Ca durata, Postul Adormirii Maicii Domnului este mai scurt doar decat Postul Pastelui si cel al Craciunului. Postul Postul Adormirii Maicii Domnului incepe de regula la data de 1 august si tine doua saptamani (1-15 august), potrivit crestinortodox.ro.

Pentru credinciosii care respecta toate canoanele bisericesti, postul Sfintei Marii este considerat la fel de sever ca postul de dinaintea Invierii Domnului. Tipicul cel Mare si invatatura pentru posturi din Ceaslovul Mare prescriu ajunare luni, miercuri si vineri, pana la Ceasul IX, adica pana la ora 15.00, cand se consuma mancare uscata. Marti si joi se consuma legume fierte, fara untdelemn, iar sambata si duminica se pot consuma untdelemn si vin.

In 6 august (sarbatoarea Schimbarii la fata), in orice zi ar cadea, se face dezlegare la untdelemn, peste si vin. In timpul acestui post se citesc in special rugaciuni catre Maica Domnului, precum cele doua Paraclise ale Maicii Domnului, din Ceaslov.

Postul Santamariei Mari sau postul lui August, cum mai este numit de popor, se tine in cinstea Nascatoarei de Dumnezeu care, inainte de Adormire, a petrecut in neincetata rugaciune si ajunare.

In perioada postului, nuntile sunt interzise.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1341 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006554 (s)