News Flash:

Ministrul Apararii a anuntat data la care Romania va plati aproape un miliard de dolari pentru al doilea sistem de rachete Patriot/ Fifor: Marea Neagra nu este un lac rusesc. Este o mare deschisa, in care se circula in siguranta

1 August 2018
896 Vizualizari | 0 Comentarii
fifor

Ministrul Apararii, Mihai Fifor, a anuntat, marti, ca Romania are banii, aproximativ un miliard de dolari, pentru a plati pentru al doilea sistem Patriot, imediat ce scrisoarea de acceptare va veni din SUA, plata urmand a fi facuta, probabil, la inceputul lunii septembrie.
„Suntem deja in al doilea an cu rachetele Patriot. Anul trecut am achizitionat primul sistem de rachete Patriot. Acum suntem in faza in care suntem pregatiti sa platim al doilea sistem. Suntem pregatiti sa facem aceasta plata (inca un miliard de dolari -n.r.). Probabil la inceputul lunii septembrie, de indata ce scrisoarea de acceptare va veni din Statele Unite, vom face plata pentru al doilea sistem. In februarie am platit primul sistem de rachete HIMARS. Sa nu uitam ca Romania receptioneaza anul acesta primele 36 de transportoare blindate 8x8 Piranha 5, din care 6, cu mandrie pot spune, vor fi produse la Uzina Mecanica din Bucuresti. Intoarcem banii in industria nationala de aparare", a declarat Mihai Fifor, la Antena 3.

Ministrul Apararii a reiterat ideea potrivit careia Romania are banii pentru a face aceasta plata.

„Nu e chiar un miliard. Avem banii, da. Este o suma importanta. Este o obligatia a noastra si asiguram o capabilitate extrem de importanta in Romania", a completat Fifor.
Sistemele Patriot vor intra in dotarea Fortelor Terestre si Fortelor Aeriene ale Armatei Romaniei in a doua parte a anului 2019, primul sistem urmand sa fie operational la jumatatea anului 2020.

Fifor: Marea Neagra nu este un lac rusesc. Este o mare deschisa, in care se circula in siguranta

Mihai Fifor a declarat ca Marea Neagra nu este un lac rusesc, este o mare deschisa in care se circula in siguranta. El a precizat ca Rusia incearca sa demonstreze ca poate controla aceasta zona.

„Dupa anexarea ilegala a peninsulei Crimeea, in 2014 de catre Federatia Rusa, aceste activitati la Marea Neagra s-au intetit. Romania si aliatii demonstreaza ca Marea Neagra nu este un lac rusesc. Este o mare deschisa, in care se circula in perfecta siguranta. (...) Ori de cate ori iesim la exercitiu, exista un raspuns din partea Federatiei Rusiei. Exista un joc al provocarii, al raspunsurilor, pentru ca Federatia Rusa incearca sa demonstreze ca Marea Neagra este zona pe care o controleaza”, a declarat ministrul Apararii, la Antena 3.

Mihai Fifor a precizat ca tara noastra este pregatita sa faca fata oricaror provocari.

„Ori de cate ori apare o astfel de provocare, aeronavele se ridica, de cate ori avem nave straine NATO care intra in Marea Neagra, se intensifica aceste operatiuni de recunoastere, de descurajare, daca vreti. Vreau sa spun ca Romania este pregatita sa faca fata oricarei provocari la Marea Neagra”, a completat ministrul Apararii.

Un bombardier rus a fost interceptat de avioane de vanatoare britanice trimise joi de la Baza aeriana Mihail Kogalniceanu, in apropierea spatiului aerian NATO, deasupra Marii Negre, au anuntat Fortele Aeriene Regale britanice.


rachete patriot
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005423 (s)