News Flash:

Ponta: La benzina nu amanam acciza. Amanarea la motorina inseamna inca 400 de milioane de lei lipsa

3 Februarie 2014
1090 Vizualizari | 0 Comentarii
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca o eventuala amânare a aplicarii accizei la motorina cu trei luni ar însemna înca 400 de milioane de lei lipsa la încasari, el aratând ca la benzina în mod sigur nu se va amâna aplicarea accizei.
"Azi avem întâlnire cu cei de la CE, FMI si BM si e una din variante. Altfel, însa, dupa cum stiti, acciza intra în vigoare la 1 aprilie. Anuntam deciziile dupa discutia de azi", a declarat luni Ponta, solicitat sa detalieze declaratia sa referitoare la o posibila amânare a aplicarii accizei cu înca trei luni si întrebat daca luni se va discuta varianta finala cu FMI.
Întrebat daca o eventuala amânare a accizei ar fi posibila doar pentru motorina sau si pentru benzina, Ponta a precizat: "Nu, la benzina în mod sigur suntem pe locul 28 din 28 de tari ale UE, deci acolo nu exista un impact puternic care ar dezavantaja sau ar marca competitivitatea economiei românesti. Si la motorina suntem de asemenea în partea de jos a topului".
Presedintele Traian Basescu a anuntat duminica, dupa o întalnire cu delegatia FMI, ca nu sustine introducerea unei accize suplimentare pentru benzina si motorina, deoarece nu o considera necesara.
Anterior, surse oficiale declarau pentru MEDIAFAX, ca presedintele Traian Basescu va semna scrisoarea cu FMI daca acciza de 7 eurocenti la benzina nu va fi specificata în document, iar acciza la motorina va fi amânata cel putin 3 luni, masura agreata de premierul Victor Ponta, dar nu si de PNL, care vede astfel diminuate sansele reducerii CAS din iulie.
O misiune a FMI se afla la Bucuresti, împreuna cu reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale, pentru discutii privind prima si a doua evaluare a acordului stand-by, vizita care se va încheia miercuri. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1181 (s) | 33 queries | Mysql time :0.063020 (s)