News Flash:

Pretul gigacaloriei creste la Timisoara

29 Ianuarie 2014
1304 Vizualizari | 0 Comentarii
Autorităţile locale se pregătesc să majoreze preţul de producţie, transport şi distribuţie a energiei termice la Timişoara, dar dau asigurări că locuitorii oraşului care sunt racordaţi la sistemul centralizat de încălzire nu vor resimţi acest lucru la facturi. Asta, pentru că ar urma să crească şi subvenţia acordată de primărie pentru acoperirea diferenţei dintre preţul de producţie şi preţul de facturare. Reprezentanţii municipalităţii au elaborat deja un proiect de hotărâre privind preţul local al energiei termice livrată de compania Colterm, care urmează să fie supus spre aprobare în consiliul local.

Ce prevede acest nou proiect? „Se aprobă preţul local de producere, transport şi distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate de către SC Compania Locală de Termoficare Colterm SA la valoarea de 304,74 lei/Gcal exclusiv TVA şi 377,88 lei/Gcal inclusiv TVA de 24% (…) începând cu data de 25 ianuarie 2014 (n.r. – marţi fiind în data de 28 ianuarie 2014). Se aprobă preţul local al energiei termice facturată populaţiei la valoarea de 252,17 lei/Gcal inclusiv TVA de 24%. Se aprobă asigurarea din bugetul local a sumelor necesare acoperirii diferenţei dintre preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice livrate populaţiei şi preţul local al energiei termice facturată populaţiei”.

Potrivit reprezentanţilor Colterm, preţul de producţie, transport şi distribuţie a energiei termice produsă în sistem centralizat destinată populaţiei ar urma să fie, din cursul acestei luni, de 377,88 lei/Gcal, iar în cazul agenţilor economici de 304,74 lei/Gcal.

În prezent, preţul de producţie, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice este de 325,82 lei/Gcal, iar cel de facturare, pe care îl plăteşte populaţia, de 252,17 lei/Gcal. Deci prețul de facturare ar urma să rămână la același nivel.

Preţul de producţie va fi mărit la solicitarea societăţii de termoficare, spun reprezentanţii municipalităţii.

„SC Colterm SA solicită aprobarea preţului local al energiei termice, preţ format din preţul de producere a energiei termice şi tarifele serviciilor de transport, distribuţie şi furnizare avizate/aprobate de autorităţile competente (…) Nivelul actual al preţului energiei termice, a preţului de facturare pentru populaţie şi a subvenţiei pentru acoperirea diferenţelor de preţ a fost aprobat în anul 2010 şi menţinut prin HCL 337/25.10.2011, în timp ce o serie de componente care intră în structura de preţ au suferit modificări. Noile preţuri locale solicitate de SC Colterm SA modifică sumele necesare acoperirii diferenţei de preţ, fără afectarea populaţiei”, se motivează în referatul proiectului de hotărâre. tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1215 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005518 (s)