News Flash:

Consiliul Judetean Timis investeste in scolile speciale

31 Ianuarie 2014
1436 Vizualizari | 0 Comentarii
„Ţinand cont de activitatea lor specială, suntem tot timpul alături de ei şi încercăm să creem condiţii cat mai bune pentru desfăşurarea procesului educaţional”, spune Călin Dobra, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş
La nivelul Consiliului Judeţean Timiş sunt şapte şcoli speciale, care, aparţin de această instituţie din punct de vedere al patrimoniului, iar din punct de vedere al activităţii profesionale de Inspectoratul Şcolar.
Este vorba despre Liceul Teoretic IRIS, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Constantin Păunescu de la Recaş, Şcoala Specială Neveanu, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Pufan, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Roşca, de la Lugoj, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Dumitru Ciumăgeanu Timişoara şi Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Speranţa. Clădirile sunt în patrimoniul consiliului judeţean, îm afară de Şcoala Ciumăgeanu, care a fost preluată în urma schimbului cu Primăria Timişaora de către Episcopia Romano-Cateolică prin Ordinul Măicuţelor din Notre-Damme. Episcopia a dat primăriei Colegiul de Vest, iar la schimb, primăria a dat Ordinului Măicuţelor clădirea şcolii Ciumăgeanu. Acum,, reprezentaţii Ordinului au venit la Consiliul Judeţean Timiş penntru a negocia chiria. Acum, cele două părţi sunt în negociere.
Intalniri cu directorii
La sfarşitul anului 2013, fiecare director a avut discuţii la consiliul judeţean cu direcţia de investiţii şi Direcţia Economică, susţinandu-şi proiectele investiţionale, dar şi proiectele urgente, prioritare, din punct de vedere patrimonial. In urma unei astfel de discuţii s-au luat decizii şi pe pntru fiecare şcoală s-a aprobat şi a fost prinsă şi votată în consiliul judeţean lista de investiţii, aşa cum au solicitat directorii acestor instituţii.
Investiţii

La Liceul Teoretic IRIS s-a aprobat reabilitarea termică a clădirii internatului – s-a alocat o sumă estimativă de 250.000 lei. La Centrul Păunescu, pentru reabilitarea instalaţiei de încălzire interioară la clădirea care are P plus 3 plus M s-a aprobat suma estimativă de 60.000 lei, la Şcoala Specială Neveanu s-a aprobat un studiu de fezabilitate pentru demararea reparaţiei capitale la clădire şi în urma studiului se va vedea exact valoarea estimativă şi ce înseamnă reparaţie capitală la clădirea şcolii. La şcoala Pufan a fost solicitat şi apribat un sistem de protecţie parazăpadă pentru acoperiş – suma estimativă 15.000 lei. La Centrul Şcolar Roşca s-a aprobat reabilitarea acoperişurilor clădirii şcolii şi înlocuirea uşilor şi a geamurilor cu tamplărie PVC- 200.000 lei – suma estimativă. La centrul Speranţa, pentru că din punct de vedere al clădirii se află într-o locaţie nouă, solicitările au venit doar pe aparatură de specialitate, pentru a susţine activitatea educaţională. Astfel, s-a aprobat un sistem de terapie respiratorie şi un walk cable pediatric, ambele în valoare aproximativă de 50.000 lei. La Şcoala Ciumăgeanu, deocamdată nu s-au aprobat nici un fel de investiţii în clădire, pană nu se va clarifica situaţia privind această clădire din punct de vedere al chiriei sau posibilitatea cumpărării acestei clădiri de către consiliul judeţean.
Mai sunt şi cheltuieli de personal
„Acestea sunt cateva investiţii aprobate. Pe langă acestea noi am aprobat cheltuielile de personal şi cheltuielile de bunuri şi servicii. Cheltuieli care presupun, pe langă plata utilităţilor şi posibilitatea unor reparaţii urgente la fiecare şcoală în parte. Ţinand cont de activitatea lor specială, suntem tot timpul alături de ei şi încercăm să creem condiţii cat mai bune pentru desfăşurarea procesului educaţional”, spune Călin Dobra. Ziuadevest.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006764 (s)