News Flash:

Vesti bune pentru soferi. Cat trebuie sa platesti daca ti-a fost ridicata masina pentru parcare ilegala?

28 Ianuarie 2014
1301 Vizualizari | 0 Comentarii
Serviciul de ridicare a masinilor parcate neregulamentar nu mai functioneaza la Timisoara, fiind desfiintat odata cu implementarea regulamentului de parcare TimPark, in martie 2013. Doar Politia Rutiera poate da dispozitii pentru ridicarea autoturismelor lasate ilegal de soferi.
In trecut, pe cand functiona, sistemul era gestionat de Societatea de Administrare a Domeniului Public. Iata ca acum aceeasi societate se va ocupa de ridicarea masinilor, dar sub cupola SDM – Societatea de Drumuri Municipale, dupa ce ADP si SDM au fuzionat.
“In medie ridicam cam 2-3 masini pe zi, doar la dispozitia Politiei Rutiere. Politia intervine doar acolo unde se impune intr-adevar, la masinile parcate in statiile RATT, langa spitale. Taxele de recuperare sunt mai mici, se plateste 500 de lei, pana acum se platea 570 de lei”, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Ionel Ursu, seful Serviciului Administrare Parcari. Se adauga oricum si taxa de depozitare.
Asta dupa ce consilierii locali vor aproba proiectul privind delegarea gestiunii, prin atribuire directa, a serviciului de blocare si/sau ridicare, transport, depozitare si eliberare a vehiculelor oprite/stationate neregulamentar si a vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al Timisoarei. Asadar, tot muncitorii SDM vor ridica si masinile abandonate, dupa ce primarul emite dispozitie de ridicare de pe domeniul public.
Potrivit lui Ursu, taxa de recuperare a masinilor abandonate este de 250 de lei, conform noului contract. Toate masinile care se ridica de pe domeniul public sunt duse la depozitul societatii din Calea Sagului. Desi nu li se ridica autoturismele, soferii care parcheaza aiurea se pot trezi cu rotile masinilor blocate. Iar taxa de deblocare este destul de mare. Angajatii SDM vor lucra doar de luni pana vineri, intre orele 8:00 – 20:00.
Tarifele sunt stabilite de Consiliul Local si incluse in caietul de sarcini. Asadar, pentru blocarea la roata – 100 lei/masina, pentru ridicarea si transportul masinii oprite sau stationate neregulamentar – 500 lei, pentru ridicarea masinii abandonate fara stapan 500 de lei, iar pentru depozitare – 5 lei/zi/masina. Toate preturile includ TVA.
SDM trebuie sa plateasca Primariei Timisoara 5% din cuantumul veniturilor incasate, in fiecare luna. Daca intarzie plata se aplica penalitati de intarziere: 0,1% pentru fiecare zi. Contractul este valabil 5 ani si poate fi prelungit cu aprobarea Consiliului Local. Opiniatimisoarei.ro

timpark consiliul local
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 33 queries | Mysql time :0.039581 (s)