News Flash:

Plenul CSM discuta contestatiile procurorilor Ana Iorga si Doru Tulus la decizia revocarii din DNA

14 Septembrie 2017
840 Vizualizari | 0 Comentarii
CSM
Plenul CSM discuta, in sedinta de joi, contestatiile formulate de procurorii Ana Iorga si Doru Tulus la masura revocarii din DNA. Dupa revocare, Tulus a revenit la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar Mihaela Iorga la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau.
Atat Doru Tulus, cat si Mihaela Iorga au anuntat, dupa ce Laura Codruta Kovesi a semnat ordinele de revocare ca vor contesta in instanta decizia, daca va fi mentinuta de CSM.
Procurorul sef al DNA a cerut revocarea Mihaelei Moraru Iorga pentru ca „nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al Sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate”. Mai exact, este vorba despre un denunt pe care procurorul l-ar fi primit prin intermediul aplicatiei whatsapp.
In cazul lui Doru Tulus, revocarea a fost ceruta de sefa DNA pentru ca exista „suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile”.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1164 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005948 (s)