News Flash:

Perchezitii in Timis intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Mascatii au descins si la palatul regelui Cioaba

13 Septembrie 2017
957 Vizualizari | 0 Comentarii
perchezitii politie2
Zeci de perchezitii ale politistilor au loc, miercuri dimineata, in Capitala si in opt judete, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Anchetatorii ar urma sa puna in aplicare, la perchezitii, 32 de mandate de aducere, a anuntat Politia Romana, potrivit News.ro.
Politistii din Mehedinti si ai Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane fac miercuri dimineata 28 de perchezitii in judetele Mehedinti, Timis, Arges, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj, Gorj, precum si in municipiul Bucuresti, la persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 5 milioane de euro, prin evaziune fiscala si spalarea banilor.
Printre imobilele perchezitionate se numarasi palatul din Strehaia al regelui Cioaba, potrivit Romania TV.
Conform sursei citate, in perioada 2009 – 2014 reprezentantii mai multor societati comerciale ar fi creat un circuit infractional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, in scopul eludarii obligatiilor fiscale. Astfel, suspectii ar fi inregistrat in contabilitatea societatilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la baza operatiuni comerciale fictive, in valoare totala de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. si ar fi diminuat artifical impozitul pe profit.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro.
Ulterior, prin intermediul societatilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spalare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost facute depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societatilor, pentru disimularea provenientei ilicite a banilor.
In urma perchezitiilor, 32 de persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Mehedinti pentru audieri.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005228 (s)