News Flash:

Incendiul de la fabrica de vopsele din Orastie a fost localizat. Se evalueaza impactul asupra mediului

13 Septembrie 2017
892 Vizualizari | 0 Comentarii
fabrica orastie incendiu 700x336
Incendiul de la fabrica de vopsele din Orastie a fost localizat in cursul noptii de marti spre miercuri si se actioneaza pentru stingerea acestuia, in paralel cu prelevarea de probe in vederea evaluarii impactului pe care fumul gros, degajat in atmosfera, l-a avut asupra mediului.
"Incendiul este localizat si se actioneaza pentru stingerea definitiva a acestuia. Se lucreaza la evaluarea impactului asupra mediului. Asteptam rezultatele de la prelevarile de probe, iar operatiunea va continua si in perioada urmatoare", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely.
De asemenea, inspectori ai Garzii de Mediu si ai Companiei Apele Romane se afla pe teren pentru a evalua starea cursurilor de apa.
In cursul noptii de marti spre miercuri, peste 50 de pompieri militari din judetul Hunedoara si echipaje sosite in sprijin din judetele Alba, Gorj, Sibiu si Timis, au actionat pentru limitarea incendiului izbucnit la fabrica de uleiuri esentiale din Orastie.
"Dupa 12 ore de actiune pompierii au reusit cu spumogenul dispersat cu tunurile aflate in dotarea a 12 autospeciale sa reduca suprafata de ardere de la 5.000 metri patrati la aproximativ 100 mp. Eforturile sustinute ale pompierilor au dus la reducerea ariei afectata de incendiu si stoparea propagarii arderii la alte obiective de pe platforma industriala. De asemenea, volumul cantitatii de fum evacuat in atmosfera a fost mult diminuat", a informat Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica Hunedoara.
O comisie de cercetare a cauzelor incendiului se va deplasa miercuri la Orastie si va strange probe pentru determinarea conditiilor care au generat aceasta ardere.
Agentia pentru Protectia Mediului Hunedoara a amplasat in zona incendiului de la Orastie un echipament fix in vederea monitorizarii calitatii aerului. Operatiunea se va realiza din ora in ora, monitorizarea urmand sa continue timp de o saptamana si dupa lichidarea incendiului.
In perioada urmatoare se va face o evaluare a impactului pe care incendiul l-a avut asupra factorilor de mediu, urmand a se lua masuri in consecinta.
Autoritatile recomanda, in continuare, populatiei din Orastie sa evite deplasarea in zona de manifestare a incendiului si sa inchida usile si ferestrele pentru evitarea patrunderii fumului in locuinte.
AGERPRES 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005895 (s)