News Flash:

Prima RECTIFICARE bugetara pe 2017: Toate institutiile publice au asigurate integral fondurile de functionare

13 Septembrie 2017
922 Vizualizari | 0 Comentarii
mihai tudose
Prima rectificare a bugetului pe 2017 a fost discutata miercuri, in sedinta de Guvern in conditiile inregistrarii unei cresteri economice de 5,8% pe primul semestru, ceea ce a determinat o crestere a PIB cu 21,9 miliarde lei. Toate institutiile publice au asigurate integral fondurile de functionare.
”Cresterea economica de 5,8% inregistrata pe semestrul I a condus la revizuirea pozitiva a cresterii economice pe anul 2017 de la 5,2%, avuta in vedere la elaborarea bugetului la inceputul anul 2017, la 5,6%. Astfel PIB-ul nominal estimat s-a majorat cu 21,9 miliarde lei, respectiv de la 815m,2 miliarde lei la 837,1 miliarde kei. In aceste conditii, Guvernul realizeaza o rectificare bugetara pozitiva, cu incadrarea in deficitul de 2,96% din PIB. Veniturile bugetului general consolidat se majoreaza pe sold cu 1060,7 milioane lei, cheltuielile bugetului general consolidat se majoreaza pe sold cu 1705,2 milioane lei, iar deficitul bugetar se mentine astfel la 2,96% din PIB potrivit metodologiei cash”, a declarat ministrul de Finante, Ionut Misa, la inceputul sedintei de Guvern.
Potrivit lui Misa, veniturile bugetului general consolidat se majoreaza pe sold cu suma de 1060,7 milioane de lei, mentionand ca bugetul general consolidat se compune, in general, din bugetul de stat, bugetele locale, bugetele asigurarilor sociale de stat, bugetul asigurarilor pentru somaj, bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul institutiilor finantate integral sau partial din venitul proprii, bugetul CNAIR.
”Trebuie luate in calcul toate aceste bugete. Veniturile si cheltuielile bugetului general consolidat se calculeaza prin agregarea acestor bugete, dupa eliminarea transferurilor dintre ele, acestea reprezentand procesul de consolidare. In mod similar se determina si determina si indicatorul de referinta, respectiv deficitul bugetului general consolidat. Prin rectificarea bugetara veniturile au fost actualizate tinand cont de incasarile realizate pe primele sapte luni din acest an, precum si de masurile legislative aprobate in acest an”, a mai spus Misa. Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005773 (s)