News Flash:

Klaus Iohannis a promulgat legea

Țigările electronice și dispozitivele de vapat nu vor mai putea fi folosite în spații publice închise

28 Martie 2024
85 Vizualizari | 0 Comentarii


Conform unei noi legi promulgate de președintele Klaus Iohannis, țigările electronice și dispozitivele de vapat nu vor mai putea fi utilizate în spații publice închise. Utilizarea acestor dispozitive este interzisă în unitățile de învățământ, în mijloacele de transport în comun și la locurile de joacă pentru copii, fie ele în aer liber sau închise.

„Se interzice complet fumatul în unitățile sanitare, de învățământ, precum și în cele destinate protecției și asistenței copilului, de stat și private”, se precizează în lege. 


Excepție de la aceste prevederi fac spațiile de deținere unde sunt cazate persoanele private de libertate. În plus, conform noilor reglementări, minorii nu vor mai putea cumpăra vape-uri și țigări electronice, iar acestea nu vor mai putea fi livrate la easybox sau locker. Dacă au fost comandate prin intermediul curierului, coletul trebuie să aibă tipărit mesajul:„Atenție! Acest pachet conține produse din tutun sau produse care conțin nicotină. A se verifica vârsta clientului!”.

Persoanele care încalcă aceste reguli pot primi amenzi cuprinse între 100 și 500 de lei, în timp ce companiile se confruntă cu sancțiuni de până la 20.000 de lei și riscul închiderii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1190 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004978 (s)