News Flash:

Timișorenii renunță

Peste 80 de cereri de deconectare și opt cereri de debranșare de la Colterm au fost depuse

18 Mai 2023
242 Vizualizari | 0 Comentarii

În primele două săptămâni de la oprirea furnizării căldurii, au fost depuse peste 80 de cereri de deconectare și opt cereri de debranșare de la Colterm.

Potrivit administratorului special al societății de termoficare, Cristian Amza, persoanele care doresc să se deconecteze din sistem trebuie să urmeze o procedură care implică și prezentarea unei dovezi privind achiziționarea unei surse alternative de încălzire.

“Completarea unei cereri tip. Această cerere poate fi ridicată de la sediul Colterm sau poate fi descărcată de pe site-ul companiei. Cererea va fi semnată de președintele asociației, iar la ea se atașează și procesul verbal al adunării asociației prin care se dă acordul de deconectare, precum și un proiect de redimensionare a instalații de termoficare din subsolul imobilului. Al doilea pas presupune că această documentație se depune la biroul Contracte al Colterm, de unde se va emite un răspuns împreună cu un ordin de încasare în cuantum de 479,84 lei. Ulterior, pasul final, care presupune întocmirea actului adițional pentru a se reduce suprafața radiantă unde furnizăm energie termică, pentru acest lucru este nevoie de depunerea unei dovezi privind montarea unei surse alternative de încălzire”, precizează Cristian Amza.

Cristian Amza, administratorul special al Colterm, a subliniat că societatea pe care o conduce nu încurajează în niciun fel deconectările. El a evidențiat că există mai multe beneficii în a rămâne în sistemul centralizat. Acestea includ costuri reduse pentru întreținerea instalației, un nivel mai mare de siguranță în apartament și o reducere a poluării, deoarece este cunoscut faptul că centralele termice de apartament generează mai multă poluare decât un sistem centralizat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1329 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010487 (s)