News Flash:

Sărbătoare în Timișoara între 18-20 mai

Liceul Lenau sărbătorește 150 de ani de existență

17 Mai 2023
281 Vizualizari | 0 Comentarii

Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" din Timișoara, locul de studiu al doi laureați ai Premiului Nobel, scriitoarea Herta Müller și fizicianul Stefan Walter Hell, sărbătorește în acest an 150 de ani de existență.

Aniversarea este retroactivă, amânată din 2020 din cauza pandemiei. În perioada 18-20 mai, conducerea instituției organizează mai multe evenimente și momente speciale pentru a marca această ocazie.

Teatrul German, care colaborează strâns cu Liceul Lenau prin susținerea și organizarea trupelor de teatru NiL, Weekend-ului de teatru NiL și Festivalului Internațional de Teatru Școlar și de Tineret de Expresie Germană, va participa la această sărbătoare cu spectacolul "Oameni. De vânzare", regizat de Carmen Lidia Vidu, care va fi prezentat pe 18 mai, la ora 19:30. Unele dintre actorii din spectacol sunt absolvenți ai Liceului Lenau, care au ales calea actoriei datorită experienței în trupa de Teatru NiL, coordonată încă de la înființarea sa de către Isolde Cobeț, actriță a Teatrului German de Stat Timișoara.

Spectacolul este dedicat unui public format din absolvenți ai Liceului Teoretic "Nikolaus Lenau", oficialități ale instituțiilor cu profil german și comunității germane, atât din țară, cât și din străinătate.

Spectacolul "Oameni. De vânzare" este un proiect de teatru documentar care integrează filmul, teatrul și fotografia, asemenea producției "Jurnal de România. Timișoara". Acesta aduce în atenție comerțul cu etnici germani din România comunistă, care au fost vânduți Republicii Federale Germane în perioada 1969-1989. Spectacolul explorează dispariția unei comunități, eforturile membrilor săi de a scăpa dintr-un mediu ostil în care trăiau și demonizarea dorinței lor de a visa la un viitor mai liber și mai prietenos într-un stat.

Distribuția spectacolului include pe Ioana Iacob, Oana Vidoni, Daniela Török, Alexandru Mihăescu, Harald Weisz și Robert Bogdanov-Schein. Regia este semnată de Carmen Lidia Vidu, multimedia de Cristina Baciu, costumele și asistența de decor de Ioana Popescu, dramaturgia de Rudolf Herbert, video live și muzica de Ovidiu Zimcea, ilustrațiile de Gabriela Schinderman, asistența de regie de Richard Hladik, machiajul de Bojita Ilici, iar regia tehnică de Adrian Georgescu.

Programul complet al evenimentelor organizate de Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau" poate fi consultata aici, în limba germană.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006662 (s)