News Flash:

Veste bună pentru unii timișoreni

6 blocuri din oraș vor fi reabilitate termic, cu bani europeni

17 Mai 2023
250 Vizualizari | 0 Comentarii

135 de familii din Timișoara vor avea de facturi mai mici la întreținere, deoarece Primăria Timișoara a anunțat începerea lucrărilor de reabilitare termică la șase blocuri, cu finanțare europeană. Contractele de execuție au fost semnate de către Primărie. Soluțiile revizuite de eficientizare energetică pentru cele șase blocuri au fost deja aprobate prin programul POR 2014-2020.

În mod concret, se vor efectua lucrări de izolare termică la 135 de apartamente situate în blocurile de pe strada Gh. Lazăr, numărul 36, strada Brândușei, numerele 4 și 11, Calea Torontalului, numărul 66, blocul 119, strada Felix, numărul 23, blocul 75, scările A+B, și Aleea Cascadei, numărul 1.

„Pentru patru dintre aceste blocuri a fost lansat deja ordinul de începere a execuției, iar pentru două a fost semnat contractul de execuție și urmează să se predea amplasamentul și să se lanseze ordinul de începere a lucrărilor. Noile soluții de reabilitare energetică prevăd utilizarea sistemului termoizolant cu vată minerală bazaltică. Procesul este în curs și, pe măsură ce noile soluții sunt aprobate de consilierii locali, proiectele de reabilitare energetică a blocurilor incluse în Programul POR 2014 – 2020 vor intra în următoarea etapă de lansare a licitației de execuție și realizare a lucrărilor efective de termoizolare”, a declarat Primăria Timișoara.

În plus, săptămâna care urmează, documentațiile pentru alte opt blocuri vor fi prezentate și supuse aprobării Consiliului Local Timișoara. Odată finalizate lucrările de reabilitare, se va reduce consumul energetic necesar pentru încălzirea apartamentelor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006378 (s)