News Flash:

Peste 100 de chirurgi participa la Congresul National de Flebologie de la Timisoara

18 Octombrie 2013
1352 Vizualizari | 0 Comentarii

Peste 120 de chirurgi din tara si din strainatate, care participa zile acestea la cea de-a XII-a editie a Congresului National de Flebologie de la Timisoara, vorbesc despre metode novative de tratare a varicelor, cea mai recenta fiind crioaplazia, folosita cu succes saptamana trecuta, în premiera nationala, la Spitalul Judetean Timisoara.

'Crioaplazia este un procedeu prin care se introduce o sonda prin vena afectata de varice, care o îngheata, iar apoi vena este smulsa. Am pus în practica aceasta metoda în premiera nationala, la Clinica I Chirurgie din cadrul Spitalului Judetean Timisoara. Pana acum am operat 30 de pacienti, iar rezultatul este exceptional din punct de vedere estetic', a explicat joi, în deschiderea Congresului, dr. Sorin Olariu, seful Clinicii I Chirurgie.

Evenimentul medical se desfasoara în perioada 17 - 19 octombrie, iar participantii la lucrari vor avea parte si de aplicatii practice, în cadrul carora vor afla cum se realizeaza crioaplazia varicelor, dar si despre modul în care pot fi îmbinate metodele clasice de tratare cu cele moderne.

Se vor organiza workshop-uri practice, conferinte si prezentari inedite.

Prorectorul Universitatii de Medicina si Farmacie 'Victor Babes' din Timisoara, dr. Octavian Cretu, a subliniat faptul ca la Timisoara ar trebui sa ia fiinta si un Centru de excelenta în flebologie, tinand cont ca exista o traditie în acest sens.

Un astfel de centru ar fi binevenit, mai ales ca numerosi studenti la Medicina se îndreapta spre aceasta ramura, iar numarul bolnavilor suferinzi de afectiuni varicoase este mare. AGERPRES

 


timisoara prezentari inedite
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1193 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004660 (s)