News Flash:

Campanie de vaccinare impotriva turbarii la vulpi, in judetul Hunedoara

17 Octombrie 2013
1415 Vizualizari | 0 Comentarii

Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Hunedoara va începe o campanie de vaccinare împotriva turbarii la vulpile salbatice, actiunea urmand sa se desfasoare cu ajutorul aviatiei utilitare, dar si direct, prin plasarea unor momeli langa vizuinele animalelor, pe fondurile de vanatoare.

In acest sens, au fost pregatite aproape 1.800 de momeli ce vor fi distribuite, cu ajutorul medicilor veterinari, în jurul vizuinelor din apropierea localitatilor, iar alte 357.000 de doze, ce au fost disimulate în hrana, vor fi raspandite din avion, pentru vulpile care traiesc în padurile din judetele Hunedoara, Alba si Sibiu.

'In acest an, în judetul Hunedoara au fost consemnate doar doua cazuri de vulpi bolnave de rabie. Animalele au fost lovite de masini. Niciun om sau alt animal nu au avut de suferit', a declarat joi, purtatorul de cuvant al DSVSA, Leontin Laslau.

Specialistii au estimat ca pe teritoriul judetului Hunedoara traiesc peste 2.400 de vulpi.

Campania de vaccinare contra rabiei la vulpi se va derula în perioada 20-23 octombrie, pana atunci medicii veterinari urmand ca înstiinteze populatia despre aceasta actiune.

Vaccinarea se înscrie în Programul strategic al Romaniei de supraveghere, control si eradicare a rabiei si se deruleaza în campanii de vara si toamna.

O campanie similara va fi desfasurata saptamana viitoare de Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor/DSVSA/ Bacau, pe cele 6000 de ha de padure din acest judet traind, în 800 de vizuini, 1400 de vulpi. AGERPRES


siguranta alimentelor vulpile salbatice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005199 (s)