News Flash:

Computer Tomograf nou la Spitalul Judetean Resita

15 Octombrie 2013
1660 Vizualizari | 0 Comentarii

Spitalul Judetean de Urgenta din Resita va beneficia din noiembrie de un computer tomograf de ultima generatie, achizitionat cu ajutorul proiectului european 'Sanatate fara Frontiere', derulat împreuna cu Spitalul General din Pojarevat - Serbia, a declarat marti, într-o conferinta de presa, Dumitru Secasan, managerul spitalului unitatii medicale.

'Aparatul, care a fost castigat prin licitatie, de catre firma Siemens, va ajunge la noi pe data de 7 noiembrie. Prin urmare, am urgentat amenajarea locatiei acestui computer tomograf, care va fi în zona Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului. Spitalul judetean va achizitiona o serie de materiale în vederea asigurarii infrastructurii, de circa 130 mii euro, pentru cei 70 metri patrati. Pentru aceasta, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, ne-a asigurat ca ne va sprijini si financiar, dar si logistic', a afirmat Dumitru Secasan.

Aparatul vine autorizat, dar va trebui autorizata si locatia. De asemenea, personalul care urmeaza sa lucreze la computerul tomograf este format deja, iar la finele lunii noiembrie se spera ca primii pacienti sa beneficieze de acest aparat performant, atat cei internati în spital, cat si cei care se vor prezenta avand asupra lor bilete de trimitere. In prezent, la Spitalul Judetean de Urgenta din Resita exista un contract cu Casa de Asigurari de Sanatate, pentru onorarea acestor bilete de trimitere.

'Acest computer tomograf vine la momentul oportun, avand în vedere ca cel existent deja la Spitalul judetean nu am reusit sa îl reparam în totalitate. Acesta este functional, însa poate face doar pana la maximum trei investigatii pe zi, fapt pentru care am ajuns cu programarile pana în luna noiembrie. De altfel, este singurul computer tomograf, la ora actuala, din judetul Caras-Severin', a precizat managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Resita.

Noul aparat va putea oferi o diagnoza rapida, prin scanarea întregului organism în 20 de secunde, care e important în politraumatisme, dupa care poate începe investigarea pe segmente. Computerul tomograf achizitionat pe proiect va putea examina, în principal, bolile organelor interne, de tip abdomen, plamani, rinichi, tesutul osteo-articular, dar si în ceea ce priveste aparatul cardio-vascular, ceea ce înseamna artere si vene. Acest aparat nu poate suplini angiografia deoarece spitalul nu dispune de sectie de chirurgie cardio-vasculara.


caras-severin cardio-vasculara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004978 (s)