News Flash:

Universitatea de Vest Vasile Goldis Arad beneficiaza de primul microbuz stomatologic din Romania

17 Octombrie 2013
1470 Vizualizari | 0 Comentarii

Universitatea de Vest 'Vasile Goldis' din Arad a primit ca donatie, din Suedia, un microbuz dotat cu echipamente stomatologice în valoare de 50.000 de euro, ce va fi folosit de studentii medicinisti în preventia dentara destinata aradenilor.

Microbuzul a fost donat de Molndal Rotary Club, fiind adus la Arad si predat conducerii UVVG de o delegatie din Suedia, condusa de Jens Söder, presedinte al administratiei dentare al Vastra, Gotaland County (regiunea de sud vest a Suediei).

Pe tot parcursul sederii lor în Arad, oaspetii suedezi au fost însotiti de ing. Lucian Sîrb, managerul de proiect din partea Rotary Club Arad.

'Microbuzul stomatologic, dotat cu aparatura dentara, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, va fi folosit de studentii medicinisti de la specializarea medicina dentara, din cadrul Facultatii de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara a UVVG, în actiunile de preventie dentara si nu numai, pentru populatia din municipiul si judetul Arad', a declarat miercuri, pentru AGERPRES, prof univ Coralia Adina Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

Ea a subliniat la randul sa, ca acest microbuz este parte a unui proiect început în vara cu Universitatea din Goteborg si continuat în colaborare cu autoritatile din Suedia.

Prof. univ Cotoraci a amintit, de asemenea, ca studentii vor continua proiectul de preventie dentara destinat elevilor, de la clasa zero la clasa a XII-a, realizat cu acordul si în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Arad.

'Asteptam de mult microbuzul stomatologic, care are toata aparatura si conditiile aseptice pentru tratamentul dintilor si controlul acestora. Planul de lucru este bine stabilit, iar preventia dentara se va realiza de studentii nostri de la specializarea medicina dentara, supravegheati de cadre didactice ale Facultatii de Medicina. Este primul microbuz stomatologic din Romania si speram sa avem rezultatele scontate', a adaugat prof. univ. dr. Coralia Cotoraci

La randul sau, dr. Gunnar Eriksson, director al Directiei Publice Dentare - Västra Götaland County, din Suedia, si-a exprimat bucuria de a participa la proiectul studentilor medicinisti aradeni, mai ales ca Molndal Rotary Club deruleaza la Arad, din anul 2003, un proiect destinat preventiei dentare.

'Am aflat ca microbuzul stomatologic donat de noi UVVG, în valoare de aproximativ 50.000 de euro, va fi folosit de studentii de la stomatologie, nu numai în municipiul, dar si în judetul Arad', a precizat dr. Gunnar Eriksson.
AGERPRES


microbuzul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1220 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005885 (s)