News Flash:

Propuneri pentru acordarea celei mai înalte distincţii

Personalități care au contribuit la evoluția și renumele municipiului Timişoara, propuse pentru Titlul de „Cetăţean de Onoare”

21 Decembrie 2023
129 Vizualizari | 0 Comentarii


Ieri, mai multe proiecte de hotărâre pentru acordarea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Timișoara vor fi dezbătute în cadrul ședinței Consiliului Local, la propunerea primarului Dominic Fritz. Titlul de "Cetățean de Onoare" reprezintă cea mai înaltă distincție acordată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara și este conferit personalităților care, prin realizările lor deosebite, au contribuit la evoluția și renumele municipiului Timișoara, la nivel național și internațional.

Printre personalitățile propuse pentru acest titlu se numără:

Andrei Ujică - regizor timișorean cu o carieră semnificativă la nivel internațional, cunoscut pentru curajul disidenței față de regimul comunist.
Ida-Reghina Gaza - mare personalitate a teatrului din România, cu contribuții semnificative la tradiția culturii germane la Timișoara.
Mircea Mihăieș - militant pentru respectarea valorilor libertății, democrației și a respectului civic, fost director al Institutului Cultural Român.
Membrii formației Pro Musica (Vasile Dolga – post-mortem, Horea Silviu Crișovan, Bogdan Oliver Nagy, Grigore Bujor Hariga, Doru Apreotesei, Dietrich Krauser, Eugen Dorel Titz, Mario Florescu, și Marian Odangiu) - contribuții semnificative la muzica timișoreană, inclusiv crearea Imnului Oficial al Municipiului Timișoara, piesa „Timișoara”.
Aceste personalități vor fi omagiate pentru realizările lor și pentru contribuția adusă la prestigiul și renumele orașului Timișoara.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007376 (s)