News Flash:

În această săptămână, cel mai mai așteptat eveniment al iernii în orașul de pe Bega

Alaiul Colindătorilor va aduce din nou bucurie pe străzile Timișoarei

20 Decembrie 2023
128 Vizualizari | 0 Comentarii

Alaiul Colindătorilor aduce cele mai frumoase tradiții și obiceiuri de Crăciun la Timișoara, străbătând zona centrală a orașului. Evenimentul, așteptat cu nerăbdare în fiecare iarnă, aduce culoare și bucurie pe străzile orașului.

Printre datinile prezentate în cadrul acestei acțiuni deja tradiționale se numără bătuta cu dubele, jocul caprei, colinde de feciori, colinde de fete și colinde de gazdă.

„Peste 200 de colindători din județul Timiș vor sosi la Timișoara în 21 decembrie pentru a celebra sărbătoarea Crăciunului. Dubași din Făget, Pietroasa, Curtea, Fârdea, Zolt, Margina și Sintești, colindători din Buziaș, Comloșu Mare, precum și Fanfara Bega sau Ansamblul folcloric ”Junii Timișului” vor aduce bucuria și tradițiile de Crăciun la Timișoara”, a transmis Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Alaiul Colindătorilor va avea loc joi, 21 decembrie, începând cu ora 11:00. Colindătorii vor porni în ritmul dubelor de la sediul Palatului Administrativ din Timișoara și vor parcurge traseul către Piața Victoriei. La ora 12:00, participanții la alai vor ajunge în fața Catedralei Mitropolitane, după care se vor îndrepta spre Mitropolia Banatului, unde va avea loc un spectacol de datini.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1256 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005234 (s)