News Flash:

Primăria Timișoara anunță!

Maia Sandu va primi în ianuarie Premiul Timișoara pentru Valori Europene

21 Decembrie 2023
112 Vizualizari | 0 Comentarii

Maia Sandu a fost desemnată prima laureată a Premiului Timișoara pentru Valori Europene, acordat de Primăria Timișoara. Această distincție, în valoare de 30.000 de euro, va fi înmânată președintei Republicii Moldova în cadrul unei ceremonii care va avea loc în perioada 12 – 13 ianuarie 2024, la invitația primarului Dominic Fritz.

„Premiul s-a atribuit într-un proces cu mai multe etape, de către un juriu format din personalități de vârf ale corpul profesional românesc în diverse domenii. În desemnarea Excelenței Sale, Maia Sandu, Președinta Republici Moldova drept câștigătoare a Premiului Timișoara pentru Valori Europene pentru anul 2023, membrii juriului apreciază claritatea viziunii sale europene și determinarea cu care o urmărește. Maia Sandu a crezut în aspirațiile europene ale Republicii Moldova atunci când mulți le considerau o utopie. Cu o putere de muncă incredibilă, cu mult curaj și cu un bun simț rar întâlnit în politică, Maia Sandu luptă cu perseverență pentru creionarea unui drum european pentru Moldova”, a declarat Primăria Timișoara.


Săptămâna trecută, Consiliul European a aprobat în unanimitate începerea negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. În acest context, Maia Sandu a fost aleasă prima laureată a Premiului Timișoara pentru Valori Europene. Premiul, în valoare de 30.000 de euro, a fost instituit de primăria Timișoara în acest an și își propune să onoreze personalități remarcate la nivel internațional care promovează sau apără valorile europene, atât în interiorul, cât și în afara Uniunii Europene. Contribuțiile pentru dotarea premiului provin din sursele unor companii timișorene. Ceremonia de decernare a premiului va avea loc în ianuarie 2024, în cadrul unei vizite a președintei Republicii Moldova în Timișoara, la invitația primarului Dominic Fritz.

„În vremurile de criză pe care le traversăm, Timișoara este pregătită să își asume o voce clară în apărarea și promovarea valorilor europene. Aceste valori sunt și valorile Timișoarei: libertate, democrație, diversitate, toleranță. Sunt valori pe care Timișoara le-a câștigat cu curaj și sânge în Decembrie 1989. Le-a afirmat cu efervescență în acest an în calitate de Capitală Europeană a Culturii. Premiului Timișoara pentru Valori Europene este afirmarea concretă a spiritului Timișoarei, încărcat de curaj și libertate”, a precizat primarul Dominic Fritz.


Membrii ai juriului sunt: Mircea Cărtărescu din București, scriitor; Iulia Motoc din Haga, judecător la Curtea Penală Internațională; Cristian Măcelaru din Koeln, director muzical al Orchestrei Naționale a Franței; Simona Miculescu din Paris, Ambasadoare, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu din Muenchen, regizoare și scenaristă; Adriana Babeți din Timișoara, scriitoare și critic literar, și Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005172 (s)