News Flash:

Legea a trecut de Senat

Minorii nu vor mai putea cumpăra băuturi energizante

26 Octombrie 2023
178 Vizualizari | 0 Comentarii

Legea care interzice minorilor achiziționarea de băuturi energizante a fost adoptată de Senat. Aceste băuturi nu vor mai putea fi cumpărate de către copii, inclusiv din automate.

În prezent, țigările și alcoolul sunt produse interzise pentru minori în ceea ce privește vânzarea, iar acum se adaugă și băuturile energizante. În România, doi din trei tineri consumă astfel de băuturi, în special în perioadele stresante, precum sesiunile de examene, teste sau concursuri. Aceste băuturi pot deveni cauza dependenței. Astfel, românii cheltuiesc anual aproximativ 60 de milioane de euro pe energizante. Statisticile arată că în fiecare zi se vând peste 40.000 de litri de astfel de băuturi în România.

La nivel global, estimările arată că vânzările de băuturi energizante vor depăși 53 de miliarde de euro până la sfârșitul anului, cu o creștere estimată de 7% până în 2027. Aceste băuturi prezintă riscuri pentru sănătate datorită conținutului lor ridicat de zahăr, cafeină și taurină. De exemplu, un adolescent care consumă patru astfel de băuturi într-o zi consumă echivalentul a zece cești de cafea espresso. Societățile pediatrice internaționale au stabilit o limită de 100 de miligrame de cofeină pe zi pentru copiii cu vârste între 12 și 18 ani, adică echivalentul a cel mult un espresso și jumătate. Medicii avertizează și cu privire la efectele adverse ale consumului de astfel de băuturi, care pot include dureri de cap, insomnie, amețeli, dificultăți de respirație și creșterea tensiunii arteriale la patru din zece tineri.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1155 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006032 (s)