News Flash:

PERCHEZITII intr-un caz de evaziune cu prejudiciu de 50 de milioane euro

28 Octombrie 2013
1307 Vizualizari | 0 Comentarii

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie fac, luni, 160 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Prahova, Giurgiu, Arad, Călăraşi şi Ialomiţa, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 50 de milioane euro, fiind dispusă urmărirea penală a 50 de persoane, între care sunt şi angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme. Un senator este suspectat că ar fi protejat gruparea.

Un senator este suspectat că ar fi protejat gruparea de evaziune fiscală în care sunt cercetate peste 50 de persoane, între care angajaţi ai Ministerului de Finanţe, avocaţi şi administratori de firme, care ar fi produs un prejudiciu de aproximativ 50 milioane de euro, potrivit unor surse judiciare.

Conform surselor citate, în acest dosar ar fi vizat şi un senator, acesta fiind suspectat că ar fi făcut parte din palierul de protecţie a grupării de evaziune fiscală.

Şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, la intrarea în Consiliul Superior al Magistraturii, răspunzand unei întrebări, că nu poate da detalii despre persoanele din acest dosar care deţin calitate specială şi care nu au fost audiate.

Kovesi a mai spus că dosarul este unul complex, în care sunt vizate peste o sută de de firme romaneşti şi străine, aproximativ 50 de persoane fiind suspectate de corupţie şi evaziune fiscală.

Potrivit unui comunicat al DNA, percheziţiile sunt făcute la sediile unor firme şi la locuinţe din Bucureşti şi cele cinci judeţe, într-o cauză penală complexă privind infracţiuni de corupţie şi evaziune fiscală care implică un număr mare de persoane constituite într-un grup infracţional organizat.

DNA a precizat că este vizată activitatea a peste 100 de firme romaneşti şi străine, persoanele implicate avand calitatea de administratori de societăţi comerciale romani şi străini, avocaţi, contabili şi angajaţi ai Ministerului Finanţelor Publice.

MEDIAFAX

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1321 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006061 (s)